OMER: – Jeg har egentlig brukt mest tid på meg selv, selvutvikling og indre reiser

  Omer står opp fra den musikalske dvalen med sin helt nye låt «Meditation». En låt som er basert på hans egen livsstil som blant annet innebærer meditasjon to ganger daglig.

  Foto: Shawn Arvind

  Etter å ha hatt en lenger pause fra releases har Omer Bhatti omsider delt sin splitter nye låt, «Meditation». Musikken har fått en ny drakt enn tidligere og den kler han veldig godt. Selv er artisten og danseren begeistret for det nye kapitlet i karrieren som han selv sier har tatt tid å finne fram til.

  Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Låten er noe man knapt ikke kunne forvente å høre fra han og artisten gikk selv ikke i studio for å lage en radiohit, men noe som kunne representere han selv 100%, noe han har klart med glans.

  Selv har Omer fått hjelp av Jae Rashidi på produksjon av låten, mens de levende bildene til låten står Christopher Perez for.

  Vi tok en prat med Omer nedenfor:

  Heisann Omer! Hvordan har du det om dagen?

  – Hei, her går det kjempefint. Føles godt å endelig få ut et nytt prosjekt som jeg har gleda meg til å dele.

  Godt å høre, det skjønner vi! Nå er det offisielt vinter (og snart jul), men hva liker du best å gjøre i disse lange (og mørke) månedene som vi har i vente?

  – Jeg pleier å si at jeg går i dvale om vinteren og sover lenge, men disse dagene går med til arbeid rundt musikk og videoslipp. Jeg gjør det meste selv, så jeg har hendene fulle. Men det blir også tid til hjemmekos med stearinlys, filmer og vibes.

  Forståelig! Musikken du lager nå har en helt ny vibe og sound enn tidligere. Hvordan er det å gjøre noe helt nytt?

  – Det føles veldig godt og befriende. Har tatt tid å finne frem til dette og hvem jeg er som artist, men føler dette nå er 100% pure OMER.

  Fortsetter under videoen


  OMER - Meditation

  Det kler deg veldig godt! For du er jo aktuell med slippet av «Meditation». Hvordan har det vært å dele denne?

  – Videoen kom i dag og sangen kom ut forrige uke. Har sitti på dette prosjektet en stund så det føles bare godt å få delt det nå.

  

Ser den, kul låt og video! Hva slags historie skjuler seg bak låt-tittelen og ordene som skildres?

  – Sangen er basert på min egen livsstil som bl. a innebærer meditasjon to ganger daglig. Videoen er inspirert av en opplevelse jeg hadde gjennom den avdøde urte-legen Dr. Sebi (Alfredo Bowman) for mange år siden. Det er vel ingen bestemt historie i videoen, men har masse symbolisme. De som forstår vil forstå, ellers vil jeg at folk skal tolke det på deres egen måte. Det er helt greit. Håper at folk blir etterlatt med en eller annen følelse etter å ha sett den.

  

 Vi sier fri for tolkning! Det er en stund siden du ga ut musikk. Hvordan har egentlig pausen fra releases vært?

  – Jeg har egentlig brukt mest tid på meg selv, selvutvikling og indre reiser. Det synes og høres i dette prosjektet. Som alle andre artister kan det ta tid å finne seg selv og sitt utrykk, men har kanskje tatt enda lengre tid for meg, spesielt siden jeg har levd i skyggen til verdens største artist.

  

Den er fullt forståelig! Når du ikke jobber med musikk og dans, hva bruker du tiden din mest på?

  – Da bruker jeg tid med familie, leser, og lager en god del vegansk mat.

  Fortsetter under bildet

  Foto: Shawn Arvind

  

Høres bra ut :) Når det kommer til selve prosessen med låta, hvordan har det vært og har du sparret med noen andre i prosessen?

  – Med denne sangen, prøvde vi ikke å tilpasse oss et visst publikum eller prøve lage noe radiovennlig. Vi brukte faktisk kun min egen insta-feed og tumblr som referanse. Samarbeidet er med min venn og produsent Jae Rashidi. Stor shoutout til han. Han mente at jeg har en alien-like, mediterende, urte-vibe, så det var noen av nøkkelordene vi prata om rett før vi starta på sangen.

  

Kult å høre hvordan det ble til, men har dette nye lydbildet utfordret deg på noen måter, i så fall hvordan?

  – Jeg synger jo i falsetto på refrenget som er noe jeg aldri har gjort. Er jo ingen sanger, men klarte å treffe de notene og synes det kler meg. Mange som har trodd at det er en dame som synger på refrenget, men det er meg hele veien.

  

Det er en kunst i seg selv ;) Låten går både høyt og lavt, men samtidig er den veldig på tvers av sjangre og veldig utforskende. Hvordan vil du beskrive det hele?

  – Jeg synes den har en current, men samtidig ganske originalt sound. Den har et svevende refreng og ganske animerte vers. Skulle jeg brukt ett ord får å summere den opp så er det en «wavy» track.

  Fin beskrivelse det! Hvordan har året 2019 vært for deg og har du allerede lagt noen planer for neste år?

  – Året har vært utfordrende og samtidig veldig lærerikt. Føler jeg har vokst og fått et bredere perspektiv på ganske mye. Neste år blir det mer musikk og mer dans, satser også på å komme meg på scenen igjen og kanskje noen TV-appearances hadde vært kult.

  Herlig å høre, vi gleder oss til fortsettelsen!

  Hør Omer - «Meditation» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #omer #omerbhatti

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?