Interview: OSCAR BLESSON #WTBG

  Nesten halvveis er vi inn i det nye året, og Oslo rapperen Oscar Blesson kaster ikke ett sekund bort. Blesson startet sin musikkarriere for alvor med fjorårets mixtape ’Look What I Lost.’ Etter en rekke slipp av musikkvideoer og EP, er rapperen klar for å skape årets slippfest sammen med resten av Tee P teamet. Watch The Boy Grow kunne ikke fått bedre respons, og det skal feires 14 april på Parkteateret.

  Tekst: Zena Løchting Williams
  Foto: Noah Løchting Williams

  Du har sluppet ut EP, konkurrert i Urørt, opptrådd på by:larm. Hvordan er livet til Oscar Blesson atm?
  – Livet er bra as, jeg er på et veldig bra sted i karrieren min, absolutt. Jeg har et bra team rundt meg som pusher meg og resten framover. Jeg våkner opp, og det første jeg tenker på er musikk, ikke sant. Så jeg tar hver dag som en ny dag, og pusher alltid på, for at branden skal ut. WTBG err ’day liksom.

  Ett ’beste’ øyeblikk so far?
  Det å slippe EP ’n var en ganske syk følelse. Det var ikke uforventet, har sett for meg at skiva kunne bli populær, men når man første gang får opplevd og kjent på den oppmerksomheten som kommer fra publikum, kjennes det hele veldig surrealistisk.

  Hvilke planer er det du* har for Oslo/ Norge?
  – Oslo må bare åpne alle øyne og ører, ass. Det handler først og fremst om fansene; hvis de føler seg bra, føler jeg meg bra. Oslo er et sted som jeg setter utrolig pris på, fordi det kommer så mye kjærlighet fra den byen her. Jeg skal definitivt fortsette å representere og være stolt over hvor jeg kommer fra. Ta inspirasjon fra hjemme byen min og fronte det i musikken, som jeg egentlig alltid har gjort.

  Fortell meg om Tee Productions, hvordan er det å være signert artist?
  – Det går drit bra. En stor fordel er jo seff gratis studiotid he-he, nei da. Alle kan jo være signerte, så for meg, så handler det mer om hvor komfortabel jeg er med Tee P, og ut ifra det, klarer vi å skape heftig musikk. Tee P er helt klart blitt familie. Den største fordelen jeg har som signert artist er definitivt teamet mitt, hvordan vi alle pusher hverandre oppover, uansett. Ser du en stor forskjell fra da du ikke var signert?
  Livet som artist uten plateselskap var egentlig ganske likt, men at det heller er mer ’jobb’ nå enn før. Alt har fått sine rutiner merker jeg da, som er drit gøy.

  Du har release konsert nå 14 april, fortell litt
  – Ja, det er slippfest for Watch The Boy Grow EP ’n, tror det kommer til å bli ganske next level shit inne på Parkteateret. Sier han og ler. Opptrådde på Vulkan i går, og etter en såpass bra respons fra publikum, merker jeg, at jeg er enda mer klar for slippfesten på torsdag. Oppfordrer alle til å komme, vi har også gått inn i et samarbeid med kunstkollektivet Broslo, så det blir en fet kveld.

  Hva er det som skjer med deg når du opptrer live?
  – Når jeg opptrer live, er det bare meg og musikken. Jeg er alltid veldig inni musikken min og når jeg opptrer for et publikum, er det så meg, som det går an å bli. Har alltid vært utrolig ’passionate’ om musikken min, og viser godt det på scenen å, haha. Pleier du å bli nervøs, før du går på?
  Det kommer veldig an på stemningen hos publikum, shows kan være forskjellige, men det går som regel bra, ler han.

  Hva slags historie er det du forteller i WTBG EP ’n?
  – Jeg har klart å samle mange av de tingene jeg gikk igjennom tidligere, inn i en EP, og det er mer eller mindre det WTBG går ut på, livet mitt. Det har skjedd så mye på bare ett år, nye mennesker, ny musikk.. Den sulten du har for å spille inn og gjøre det bra, kan du ikke gjenskape igjen. For man har ikke kjent smaken av suksess enda, det eneste man jakter etter er drømmen sin. WTBG EP ’n tar veldig utgangspunkt i det.

  Hva synes du om responsen på EP ’n?
  – Det er mange ting; spennende, nytt, gøy, men jeg er drit fornøyd. Jeg mener folk trenger å høre musikken min, så jeg er glad for at det tydeligvis er gjensidig mellom meg og publikum. Det er viktig for meg at folk kan relatere seg til tekstene mine og basically bare like musikken. Man må bare ta det for det, det er; og hvis ikke, så er det cool det å ass.

  Hvis du måtte velge én sang fra albumet, hvilken har mest betydning?
  Alle sangene på EP ’n er veldig personlige sanger for meg. Men favoritten min må bli… ’Rock Bottom’. Jeg er stor fan av ’The Loudmouf Choir’ som både artist og person. Den stemningen han klarte å lage på det refreng er virkelig ’some next level shit.’ Selv om alle låtene kommer fra episoder i livet mitt, skiller Rock Bottom seg ut– den kom fra et litt mørkere sted.

  Hvilke artister er det du ønsker å jobbe tett med framover?
  Tommy Tee definitivt. Og om jeg virkelig skal tenke langsiktig; Nas. Når jeg tenker over det, er det en del folk jeg kunne ha jobbet med, bl.a. Mostack og G Herbal. Det er få artister som treffer meg på sekundet. Om musikken til folk treffer meg så skjer det med engang. Jeg er litt sær sånn Haha.

  2016 lyser en lang vei av suksess for den unge rapperen. Som om slippfest på EP ’n ikke er nok, slapp Blesson ut musikkvideo på den ferske favoritten ’Eastside Freestyle.’ I dag, 12 april. Tredje video med fotograf Noah Løchting Williams i regi. Som rapperen selv sier – ”2016 vil jeg at skal bli et år, hvor jeg kun gjør det jeg vil; produsere, møte nye folk, opptre, reise og bare leve.” Alt skjer til sin tid og Oscar Blesson har virkelig bevist for oss at nå er det han sin tur.
  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #noahløchtingwilliams #interview #oscarblesson #zenaløchtingwilliams

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?