TURAB: – Hovedgrunnen er vel å kunne gi en platform til folk som brenner for noe

  Ozzi og Turab er aktuelle med sin nye låt «Hvor Skal Jeg», som også er Turab sin første offisielle release på eget plateselskap.

  Foto: Turab

  19/6-20 / Jonas Irmer

  Turab er ikke et nytt navn på artisthimlen og har gjort seg bemerket med mange sterke slipp de siste årene. Samtidig har han stadfestet seg i toppen blant låtskrivere her til lands i sin «sjanger». Tidligere i år stiftet han sitt eget plateselskap og har allerede rukket å signere sin første artist/produsent.

  Nemlig 16 år gamle Casper Oswald aka Ozzi fra Nesodden. Allerede neste fredag (26.juni) slipper han sitt debutalbum «OLIVIA». Turab forteller at albumet har et veldig definert og gjenkjennelig sound, noe man kan tro og mene at Ozzi kommer til å ha i lang tid fremover.

  Nå er gutta som nevnt aktuell med singel og vi tok en prat med de nedenfor:

  Heisann gutta! Hvordan har dere det om dagen?

  – Halla, vi har det veldig bra til tross for tiden vi befinner oss i - men vi håper folk står i det og viser at kjærligheten er det sterkeste av alt :)

  Herlig å høre! Hvordan har de siste månedene vært for dere?

  – Det har vært mye utfordringer, mye tid til refleksjon og læring. Jeg (Turab) har vært og reist litt, og brukt mye av det og karantenetiden til å finne på mye gøy :D Casper har hatt mye tid til å fokusere på skolen og lage masse bangers.

  Virker som dere har brukt tiden til noe godt! For det har nok blitt mye innetid på dere kan jeg tenke meg. Hva har dere fylt tiden med?

  – Det har vært en del skriving, lesing samt prøve å fylle hverdagene med noe meningsfullt :)

  – Hatt en del FaceTime-sessions, og fått mye tid til planlegging av ulike prosjekter jeg har gående.

  Fortsetter under videoen


  Ozzi, Turab - Hvor Skal Jeg

  Nicenice! Men gratulerer så med singel! Hvordan har det vært å dele «Hvor Skal Jeg»?

  – Det er utrolig deilig. Vi er begge glade i denne sangen her for det var noe av det første vi lagde sammen. Dette er også min (Turab) første indie-utgivelse på lang tid.

  Høres helt nydelig ut! Hvordan vil dere kort beskrive historien som deles?

  – Det å ikke tenke så mye på hvor man har vært i fortiden eller hvor man skal, men ta seg en liten pust i bakken og gå ut ifra hvor man befinner seg akkurat nå:) kall det gjerne klisjé!

  Hehe, dine ord! Til Turab: Du har jo startet opp eget label, Distanse Ent. Hvordan har det vært og hva er hovedgrunnen til at du ville gjøre dette?

  – Hovedgrunnen er vel å kunne gi en plattform til folk som brenner for noe, har noe å si/dele og er ildsjeler som meg selv samt la den som skaper musikken eie den selv. Jeg hadde selv muligheten via gatekunst, og jeg føler jeg vil dytte den kulturen lenger frem :)

  Herlig gjort! Det skaper jo en større frihet for deg som artist og du har fullt eierskap til musikken. Er dette en faktor som har spilt inn?

  – Det er absolutt en faktor. Er jo fantastisk å kunne ha eierskap til mine egne verk. Vil også si at mange større labels gjør en veldig god jobb med å støtte mindre labels - det finnes det nok en del eksempler av i Skandinavia. Jeg har mange idéer om hva jeg vil gjøre, så det blir spennende å finne ut av det på veien mens jeg går :)

  Fortsetter under videoen


  Turab - "Fortjener ikke" (Offisiell video)

  

Vi gleder oss til å høre mer og se hva du kan få til! Til Ozzi: Hvordan har det vært å bli tatt med under vingene til Turab og hvordan har dere jobbet siden dere startet opp?

  – Det har vært veldig lærerikt og lite høytidelig. Vi har egentlig bare jobbet veldig «useriøst» og casual, så det har ikke vært så mye press på meg eller prosjektene vi holder på med. Jeg føler at vi samler sammen venner og lager god musikk, og det er en oppskrift som ser ut til å funke. Jeg lager mye beats hjemme der jeg er mest komfortabel, men i det siste har jeg fått jobbe i studio der blant annet jeg og Turab lager masse beats/låter!

  

Virker som dere har blitt gode venner allerede! Har sett at du Turab har laget ekstremt god mat under Ramadan som ble avsluttet nylig. Hva var dine topp tre retter?

  – Heheh, lagde en vegansk kebab med hjemmelagde pitabrød og dressinger. Def nr.1

  – Nummer to blir vel boullaibaise (boogie jeg vet bro). Det er en fransk fiskesuppe med ulik fisk, skalldyr, god kraft (hvitvin kan også sniker inn her ikke fortell noen) og masse grønnsaker - magisk!

  – Nummer tre er vel libanesisk pizza :D

  

Nam! Hvordan kommer dere til å jobbe med musikken deres framover og har dere lagt noen planer for sommeren?

  – Ozzi dropper album i sommer???????????? Pluss MYE studio og slikke sol :D

  Ouffff! Det gledes! God sommer og takk for praten <3

  Hør Ozzi, Turab - «Hvor Skal Jeg» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #turab #ozzi #distanseent

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?