Interview: Pasha #BODEGA

  Rykkin-rapperen Pasha (22) har imponerte oss tidligere med singler, EP og musikkvideoer. Som signert Toothfairy artist, skal rapperen endelig levere for første gang med release- konsert på hans nye mini skive; ”Bodega.”

  Tekst: Zena Løchting Williams
  Foto: Noah Løchting Williams

  – Etter et 2015 med mye bra feedback og produksjon, hvilke planer har du for 2016?
  Har egentlig ikke noen ”planer,” men heller å bare fortsette med å lage musikk, som jeg gjør nå. Bygge mer hype rundt alt ting, egentlig. Har jo planer om et par collabs, med blant annet produsent Benjamin Jarts, som jeg hadde session med forrige uke. Så vi har definitivt starta med prosjekter for det nye året, skal bli spennende å se responsen på alt.

  – De tidligere singlene dine; ”Colorblind” og ”Around The Area” tar oss gjennom en goldmind av 90’s inspirert stil. Hvor kommer dette fra?
  Det ble ikke bevisst før litt tid, det å kjøre på med en sånn 90s stil. Før var det bare sånn jeg skrev tekster. Det tok litt på imaget mitt, det gjorde det, helt klart. Folk begynte å nevne det og peke ut at jeg var sånn og sånn. Etter at jeg ble kjent med produsent JNS, som skjønte akkurat hva det er jeg vil. Så mekka vi Around The Area, og det ble jo som det ble. Overraskende fett.
  Hva liker du best med de to?
  Jeg ville egentlig prøve å gå helt bort ifra den 90 talls stemplinga, som var sånn Colorblind ble til. Etter første halvtime i studio var sangen ferdig liksom. Alt kom veldig naturlig da vi skrev og spilte inn. Men ikke for det; på mini skiva kommer det sanger som er enda mer 90’s enn ”Around The Area.” Smiler han lurt.

  – Om du måtte velge en artist, hvem ville du laget collab med?
  Det blir veldig mye av det jeg hører på selv: Kanye West, Thundercat mm, han hadde vært fet å jobbe med, tror jeg. Produksjonen hans er insane. Han jobbet mye på Kendrick Lamar sitt: Pimp A Butterfly album, så det sier kanskje litt, ha ha. Liker det, når musikken er organisk, mens gjort på en innovativ måte.
  Ønsker du å velge en stil, og skape et image av det videre?
  Nja, jeg tenker heller og bare ”Go With The Flow.” Det som har fungert tidligere. Liker ikke å stresse over musikken jeg lager, heller tenke: dette er en fet flow, da går vi for det. Hvis du assosierer en artist med at; ”han liker jeg” men han lager bare for eksempel Trap musikk, så går folk fort lei, ikke sant.

  – Vil du samarbeide med norske artister, uavhengig av at du rapper på engelsk?
  Gjorde det faktisk for litt siden. Var i Kristiansand og hadde en to timers studio session. Jeg rapper ikke på norsk, det skjer ikke ha- ha, så da ble det til et engelsk rapvers på en norsk sang. Stort sett så er jeg ikke noe fan av det egentlig. Men selvfølgelig: blir det en fet låt, så blir det en fet låt.

  – Fortell meg om Toothfairy, hvordan er det å være signert artist?
  Det har tatt sin tid der, jeg har jo vært artist hos dem siden 2013. Så det er ikke før nå at det har begynt å skje litt. Men jeg kjenner definitivt på fordelene som følger med, ja. Jeg er blant annet den eneste rapperen i Toothfairy labelet, så syns det i seg selv er en fordel. Vi deler beats og hjelper hverandre, som er drit gøy. Men jeg har måttet være tålmodig as.

  – Første slippkonserten din nå 28 april, hvilke forventninger har du?
  Konserten tror jeg skal bli veldig turnt. Det er jo i Bærum, der jeg er fra. Så tror det blir mye supporters og kjent folk. Hvis ikke blir det jævlig kjipt, da. Det har alltid vært god stemning når jeg spiller på Musikkflekken, liker meg veldig godt der. Med tanke på at scena er en del av Toothfairy, blir jeg som regel booka der. Men det er jo litt ekstra press nå, det her er første ordentlig min konsert, så merker at alt av PR er helt klart mye viktigere enn det det har vært tidligere. Skal bli en lettelse å slippe albumet, litt lei av den jeg he- he. Har jo jobbet på den i to år nå, så skal bare bli veldig digg å kunne slippe.

  – Hva betyr ”Bodega”?
  ”Tyrker sjappe” betyr det haha. Tenk deg at du går inn i en tyrker sjappa, så har de varer fra overalt: Japan, Irak, Pakistan osv. Så det blir en blanding av alt sammen da. Og skiva mi blir litt det samme; en blanding av alt sammen, all den fete musikken på en skive! Kom på navnet før albumet ble ferdig, så det har gitt mer mening etter hvert.
  Har hatt lyst til å gå innom flere forskjellige sjangere gjennom hele skiva. Vil videreutvikle. Så ”Bodega” er faktisk en introduksjon til det jeg ønsker å skape videre.

  – Hvis du måtte velge en sang fra albumet, hvilken er det fansa skal glede seg mest til?
  ”Do That” Det er favoritten og den jeg har produsert mest selv. Er nok den mest personlige sangen jeg har der. Til tider er det personlighets fylte sanger, til tider ikke, du vet. Men med ”Do That” var da jeg var på min følsomme Drake bølge haha. Tok lang tid på beaten, ville alt skulle være perfekt. Testet meg selv ut, med stemmebruk og produksjon. Forteller egentlig ingen historie, ikke generelt heller. Føler ikke det kommer naturlig for meg. Det å klare å være reflektert nok til å skrive noe skikkelig dypt, og som høres bra ut samtidig, syns jeg er egentlig er ganske vanskelig. Vil heller at folk skal si ”hæ?” til musikken min haha.

  Med release- konsert rett rundt hjørnet, står Norge for tur. Rapperen håper det skal bli en kveld publikum ikke vil glemme. Pasha sitt hittil beste øyeblikk; var da singelen ”Colorblind” (2015) begynte å dra inn 10.000 hits hver dag. Etter konserten nå 28 april, drar vi på ett par tusen hits til med mini albumet ”Bodega.”
  RELATED PRODUCTS

  -50 % Genser - Kriss Fila
  FILA
  KR 350 KR 699
  -60 % Hoodie - Crash Fila
  FILA
  KR 320 KR 799
  -50 % Topp - Nena Halter Fila
  FILA
  KR 200 KR 399
  -40 % Bukse - Wham Fila
  FILA
  KR 419 KR 699
  -50 % Genser - Kriss Fila
  FILA
  KR 350 KR 699
  -50 % Zip Crew - Common Fila
  FILA
  KR 400 KR 799
  -40 % Genser - Chicago Fila
  FILA
  KR 479 KR 799
  -60 % T-Skjorte - Smith Fila
  FILA
  KR 160 KR 399

  Tags: #interview #junkmusic #sweetsktbs #junkyardxxxy

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?