PERALTA: – En blanding av The Arctic Monkeys, The Black Keys og Kings Of Leon + punk

  Bandet Peralta ga nylig ut sin debutsingel «Oslo City», som først kan tolkes som en hyllest til hovedstaden, men som egentlig ikke handler om en verdens ting.

  Foto: Daniel Kivle

  Bandet består av Emil Sollie, Dennis Thornæs, Even Brekke, Arnfinn Algarheim og Magnus Sander. Sammen lager de melodisk rock, men vil ikke låses fast til en bestemt sjanger.

  Gutta har planer om å være produktive i tiden framover og før året er omme har de lovet mer musikk. På nyåret skal det visstnok slippes flere singler og til og med en EP.

  Vi tok en prat med Emil (vokalist) nedenfor:

  Heisann! Hvordan har dere det om dagen?

  – VI har det sjukt bra. Kult å sleppe låt. Vi spelte nylig vår første gig med bandet og det var fett!

  Vi er godt inn i vinteren nå, hva liker dere best å gjøre?

  – Bandet består av 3 musikere og 2 snowboardere/skatere. Gjennom vinteren skal vi lage så mange låter vi klarer, spelle så mye som mulig og kjøre mest mulig snowboard.

  Fortsetter under videoen


  PERALTA - Oslo City

  Høres ut som en prima plan :) Først og fremst, kan dere si hva historien bak valget av bandnavn er?

  – Bandnavnet er ganske random for mange av gutta i bandet, men det kommer fra han gamle gubben som skater fra Venice. Det var det første ramla inn i huet på oss.

  Haha, kreativt det da. For det andre, hvordan vil dere presentere dere for de som ikke kjenner til dere og musikken dere lager?

  – Vi pleier å presentere oss som en blanding av The Arctic Monkeys, The Black Keys og Kings Of Leon + en god del innspill av punk. Veit ikke hvordan sjanger vi putter det i jeg, men de neste låtene blir litt hardere enn «Oslo City» som vi ga ut nå.

  

En god mix mao! Som dere nevner slapp dere nylig låten «Oslo City». Hvordan har det vært å gi den ut og hvilken historie skjuler seg bak det hele?

  – Det var den første låta jeg skrev. Den handler ikke om en dritt egentlig. Trur jeg lagde den låta på vei hjem fra fylla da jeg gikk gatelangs og sola var på vei opp. Den låta spilte vi inn for et år siden, når det kun var 2 stk i bandet. Etter som vi har blitt flere i bandet for å kunne spille låtene våres live, så har vi gjort en ny innspilling av den så alle kan sette sitt uttrykk på låta.

  

Skjønner, det kan bli låter av alt og ingenting ;) Hvor lenge har dere holdt på som en gruppe?

  – Bandet har vært i 2 år, med kun med Dennis (gitaristen) og meg (vokal). Så kom Even Brekke (Bass) på ei øving på våren. Deretter kom trommisen, Arnfinn på ei øving. Han tok med seg en bekjent, Magnus (gitar), på øving etter par uker. Så blei det fullt band som nå har spilt sammen i 5 måneder.

  Fortsetter under bildet

  Foto: Daniel Kivle

  

Deilig med påfyll kan jeg tenke meg! Hvordan er en typisk bandøving med Peralta?

  – Vi øver som regel på søndager så alle gutta er bakis. Vi spiller det vi pleier å spille, drikker kaffe og spiller det vi pleier å spille om igjen..

  

Haha, ser det for meg. Når og hvor er det mest sannsynlig å oppleve dere live?

  – Vi spiller på Last Train 16. Januar. Så det er veldig sannsynlig at du ser oss der da.

  

Nice! Ellers, hva er planene videre for deres del?

  – Vi gir ut en ny låt om ikke så lenge. På nyåret gir vi ut 3 nye låter, også blir det EP til våren. I tillegg skal vi spelle på en del brune pubber rundt i byen.

  Herlig å høre, vi gleder oss til fortsettelsen!

  Hør Peralta - «Oslo City» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #peralta

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?