P.ESA: – Det er en sammensetning av nesten fire års følelser og hendelser

  P.ESA er et helt nytt navn for folk flest og i dag debuterer han med låten «OHANA». En låt dedikert til familien om at de må være med han videre på reisen.

  Foto: Bror Neby Hilland

  Artisten fra Ullensaker tar først og fremst i bruk masken for å fremme alter-egoet sitt, men også for å etablere et klart skille mellom kunsten og kunstneren. På bakgrunn av at det er et konstant skifte der personer gjerne endrer seg over tid, mens kunsten bevares. Han føler seg sterkere med maske, derad navnet P.ESA.

  Kevin, som han egentlig heter, fant inspirasjon i fra da faren hans spilte gitar - som igjen førte til at unggutten valgte å ta lærdom i blant annet låtskriving, gitarspilling og fotografering. Den ferske artisten vil at musikken skal sette ord på tanker som kan være utfordrende å få ned på papiret og noe som lytterne kan relatere seg til.

  På «OHANA» (hawaiisk for «familie») tar han for seg en tøff periode og selve låten er en oppfordring til seg selv om at han må sette pris på det livet gir han. Med ordspill i tekstene skildrer han kjærlighetsintriger, selvforbedring og andre relevante hendelser som har formet han som personen han er i dag. Debutlåten hans seiler opp som et solid bidrag til urban-sjangeren her til lands.

  Vi tok en prat med P.ESA nedenfor:

  Heisann P.ESA! Hvordan har du det om dagen?

  – I'm good! føler meg veldig bra.

  Våren leverer på alle måter virker det som for tiden. Hva forbinder du med våren?

  – Glad i våren! Switcher alltid opp et eller annet om våren, om det er drip, eller mindset. Føler på energien av at ting kommer til å forandre seg når våren er her. Jeg forbinder det også med tett nese heeele tiden.

  Pollen, ass. Du slipper debutsingelen din «OHANA» i dag! Hvordan føles det å slippe den?

  – Det føles veldig bra! Gledelig tune, håper folk virkelig føler viben. om de ikke gjør det cool, har mye mer på lager!

  Fortsetter under videoen


  P.ESA - OHANA

  

Hva betyr det for deg å lage en så nær låt til din familie?

  – Jeg er en veldig lowkey type om dagen. Sosial i perioder, sosial moderat. Obviously er jeg en kar med mye ting i hodet, og det har alltid vært en vanskelig greie for meg å kunne snakke om følelser, men det å skrive har jeg alltid gjort for meg selv, terapi-aktig. Så det at jeg kan begynne å introdusere noe av det jeg tenker på at least, ikke bare til familien, men til alle rundt meg også. Stoort step det der as. Skummelt og befriende.

  

Viktig med ærlighet! Hva betyr låta for deg?

  – «OHANA» for meg fungerer som en slags mantra, hvor jeg kan minne meg selv på at om jeg tar vare på de rundt meg, og checke meg selv om enten ego eller pride prøver å ta over, and still gjennom alt det her sørge for å sette pris på blessings på roaden, så kan jeg gjøre allting regardless.

  

I korte trekk hvordan vil du brekke ned handlingen?

  – Jeg hadde en ganske rough periode i livet mitt hvor hjertet, sjel, moral og alt ikke var in place. Jeg var så fastsatt på at jeg hadde hele verden imot meg og at jeg var den eneste jeg trengte in the long run for å oppnå suksess.

  – Suksess er 100% ikke synonymt med lykke og jeg lærte det på den harde måten, jeg setter pris på det though. Så sangen er en dialog med meg selv i retrospekt hvor jeg forteller meg selv hvor dope jeg er, bare jeg har family rundt meg! Og litt kjærlighet på siden.

  

Bra oppsummert! Hvordan har du følt deg i forkant av release?

  – Alt det her er veldig nytt for meg, men de siste månedene har vært superhektiske, passe på at miksen er cool, mastern er cool, covershooten er cool (veldig veldig cool) og så klart musikkvideoen. Føler det er først nå jeg har landet litt igjen. Jeg er selvfølgelig veldig gassed, men jeg er også veldig sulten, vil bare slippe flere låter så folk ikke låser meg fast til en wave.

  Fortsetter under bildene

  Foto: Bror Neby Hilland

  – Selve releasedagen er vibes, blir kult å få respons. Har jobbet veldig mye med meg selv lately når det kommer til å ta imot konstruktiv kritikk, det er lærdom i alt as. Igjen, jeg er klar for neste låt!

  

Kult! For mange er du nok et relaltivt nytt navn. Kan du fortelle litt om hvem du er og hva du synes er det mest befriende med å drive med musikk?

  – Jeg er P.ESA. PSA. Public Service Announcement. Jeg gjør litt av hvert honestly, selger mye bra drip med Norges beste konsept-butikk Ditto, bruker utrolig mye tid i Ditto, jeg er veldig glad i foto og klær, så at jeg kan være inhouse fotograf der. I tillegg kunne uttrykke meg selv visuelt der og bruke den platformen igjen til å heve alt det andre kreative jeg gjør, som musikk gjør det så mye mer verdt det enn det allerede er.

  – Musikk for meg er en måte å kunne sette igang tanker, og dialoger forbi mitt eget sinn. Jeg er en person som bruker altfor mye tid i mitt eget hode. Så det at jeg kan begynne å uttrykke meg med instrumenter, lyrikk og melodier uten å måtte snakke til noen direkte gjør det mye enklere for meg å fortelle det jeg føler på.

  

Hvordan har prosessen med låten vært?

  – Jeg syns OHANA er så spesiell fordi det er en sammensetning av nesten fire års følelser og hendelser, også tok det meg kanskje 15-20 minutter å skrive låta og finne ut av toplines/melodier. Alt var så organisk med den.

  

Du har jobbet med Lars Christian Fredlund. Hvordan har det vært?

  – Yooo Lars er faktisk Ohana as. Setter veldig mye pris på den personen der, han har ikke gitt meg noe annet enn kjærlighet og bra vibes siden vi startet å jobbe sammen. Han deler også førsteplass med meg når det kommer til hvem det er som har best memes on deck.

  

Ellers, har du lagt noen kule planer i tiden framover?

  – Med musikk så er det hvertfall et par singler til framover som skal ut, droppe et par musikkvideoer, hvor første blir til OHANA, laget av min dyktige khoya Noah Løchting Williams. Håper dere har sett musikkvideoen til HALLO av Isah og Dutty Dior. Han sausa den galt! Og selvfølgelig lage masse ny musikk i sommer!

  – Har også et par pop up eventer til med Ditto de neste månedene, skyte noen editorials til forhåpentligvis i sommer om jeg ender opp med å dra til LA. Spilte i en kortfilm for Martin Henrik Kopperud fra Also Known As folka. Bacheloroppgaven lessgetit bro!

  Hør P.ESA - «OHANA» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #p.esa

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?