Rat City: En mørk verden med mystiske figurer som lever i en skummel by

  Rat City er et høykonseptuelt og audiovisuelt prosjekt unnfanget av de norske låtskriverne og produsentene Kent og Cato Sundberg. Nylig slapp de debutsingelen «Kind Of Love» med Isak Heim på vokal.

  Foto: Micah Monkey

  I fjor flyttet det to nye medborgere inn i Rat City-kollektivet; først Lasse Michelsen som bidrar på det musikalske planet, deretter animator og designer Micah Monkey som kreativ direktør.

  Cato, Kent og Lasse er alle rollefigurer i Rat City, som vil dukke opp sammen, og hver for seg, i videoer og kortfilmer etterhvert som prosjektet rulles ut.

  Sundbergbrødrene har, som låtskrivere og produsenter vært en del av Stargate-stallen, og er mest kjent som frontfigurer i listetopperne Donkeyboy. I tillegg har de hatt hiter med blant annet Lila og Chris Holsten. Lasse har vært en del av Donkeyboy i flere år, og har i tillegg produsert for Rat City og andre prosjekter. Micah har regissert fler videoer, blant annet Claymation for Eric Clapton’s «White Christmas». For Rat City-prosjektet har Micah latt seg inspirere av klassisk tegnefilm såvel som film noir, og kreert et eget dysfunksjonelt univers.

  Vi tok en prat med Rat City nedenfor:

  Heisann! Hvordan har dere det om dagen?

  – Hei!! Vi har det heldigvis bra om dagen! Har lært å sette pris på akkurat det der :)

  Hvordan har starten vært på året for deres del?

  – Planene har vært lagt på forhånd, så kontrollert kaos når det kommer til utgivelser. Når det kommer til tredje mann i Rat Ctiy så er han i Mexico og fisker! Antar det er en knallstart!

  Man forbinder uttrykket «Rat City» med trøbbel. Hva ligger bak valget av navn?

  – Konseptet ble påbegynt i 2014. Vi hadde sett for oss en litt mørk verden der det er en del mystiske figurer som lever i en skummel by. «Rat» som i tysterne fra mafiaverdenen... med det navnet tok vi kontakt med Micah monkey som satte liv til universet.

  Fortsetter under videoen


  Rat City feat. Isak Heim - Kind of Love

  

Men gratulerer med debutsingel! Hvordan har det vært å slippe «Kind Of Love»?

  – Vi har produsert/remikset en del låter under navnet. Det å endelig kunne slippe en egen låt er veldig moro. Når den i tillegg får såpass støtte fra Spotify er det ekstra gøy!

  

Hvordan vil dere selv beskrive låten?

  – Pop-aktig og mørk låt med en del organiske elementer, som allikevel gir en glad følelse.

  

Dere har med dere Isak Heim på vokal. Hvorfor har dere valgt nettopp Isak til å synge på denne låta?

  – Isak er en vi har hatt i studio maaange ganger. Knallgod på melodi og tekst, og en magisk stemme!!

  

Hvordan har prosessen fram mot slipp vært?

  – Denne gangen har vi hatt god dialog med Sony Music. Vi har vært tidlig ute med alt som trengs å planlegges slik at det ikke virker forhastet. Veldig behagelig å ikke stresse med en låt-utgivelse for en gangs skyld!

  Fortsetter under bildene

  Foto: Micah Monkey / I byen Rat City finner man blant annet rollefigurene Dean, Frank og Sam.

  

Dere har etablert dere som en større gruppe. Hvilke fordeler drar dere nytte av å være et samlet kollektiv når man jobber med musikk?

  – «Teamwork makes the dream work» er vel noe man sier?

  

Så absolutt! Dere slapp også musikkvideo med en animert historie til! Hva foregår i Rat City sin verden?

  – Rat City gir oss muligheten til å ha en rød tråd til alle historier/låter vi gir ut. Hver låt vil ha sin egen historie fra denne verdenen, og det som foregår der vil variere fra låt til låt. Vi presenterte 4-5 karakterer i første video, men det er kun en liten del av Rat City! Historiene som fortelles er ofte litt triste!

  

Skjønner! Hvordan skiller deres originale materiale seg fra produksjoner dere har gjort for andre og eventuelle remix-oppdrag?

  – Vi prøver å sette litt farge på alle prosjektene vi gjør med Rat City uansett om det er egne eller andres låter. Allikevel er det nok noen låter vi gjorde tidlig som kanskje ikke har så mye til felles med våre siste utgivelser!

  

Kent, Cato og Lasse har vært aktive i en årrekke med Donkeyboy. Hvordan er det å være en del av et relativt nytt musikalsk prosjekt?

  – Det er veldig fint å ha et prosjekt som kan gi oss muligheten til å gi ut mer musikk!! Vi har veldig mange låter som ikke passer for eksempel Donkeyboy! .

  

På hvilken måte kan suksessen opp gjennom årene ha tjent dere godt nå som dere debuterer med nytt og eget materiale?

  – Erfaring er nok den viktigste delen for oss. Det å lære seg å få låter ferdig, men også kaste låter som ikke er bra nok! .

  

Ellers, har dere lagt noen spesielle planer for tiden framover?

  – Dette året vil vi bruke mye av tiden på Twitch! Der vi streamer live når vi lager låter i studio. Veldig moro!!! .

  

 

Hør Rat City feat. Isak Heim - «Kind Of Love» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #ratcity #isakheim #sonymusic

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?