SAM JOHNSON: – Den handler om at jeg ikke bryr meg om bransjegreiene

  Møt Sam Johnson, den 24 år gamle UK-baserte artisten som er aktuell med låten «Medicine For My Brain». Selve låten er en formsak på hans kommende EP-utgivelse.

  Foto: Jim Homes

  Med en potent kombinasjon av stemmekraften til George Ezra, og en følelsesmessig resonans som har mer til felles med Justin Vernon fra Bon Iver, er Sam Johnson klar for sin EP-debut snart, med produsert og multi-instrumentalist Elliot James. EP-en er et produkt av en periode mer intenst enn de fleste går gjennom i begynnelsen av tjueårene. Nemlig slutten av et seks års forhold, og bortfallet av en elsket far.

  Likevel er tekstene langt i fra triste, men mer tanker rundt en ung manns voksende følelse og forståelse av hvem han er.

  Låten «Medicine For My Brain» er den første singelen fra EP-en, og den inneholder et vittig skråblikk på musikkbransjen, med et blendende gitarakkompagnement som minner om Sam Johnsons helter John Martyn og Ben Howard: “You say you don’t want my name / Well hell, I don’t need your fame / I’m happy to use my pain / It’s medicine for my brain”, synger Johnson.

  Sam som jevnlig gjester åpen-mic-scener nær barndomshjemmet i Shropshire, sier at han ble litt for komfortabel på et tidspunkt og at han ønsket å skrive et refreng hvor han får fram at han ikke bryr deg som bransjegreiene - noe som er passe ironisk med tanke på at det var nettopp det refrenget som gjorde plateselskapene interessert.

  ​Johnson sine sanger anerkjenner en mørk følelsesmessig uro - "the black dog calling my name", som han synger i Medicine, men samtidig skriver han med en fremdrifts-energi og en følelse av at musikk kan lette dine største utfordringer.

  Vi tok en prat med Sam Johnson nedenfor:

  Heisann Sam! Hvordan har du det om dagen?

  – Hey! Veldig bra, takk. Nyter livet nå som sola er tilbake i byen.

  Godt å høre! For de som ikke helt vet hvem du er. Kan du fortelle oss lit om deg selv?

  – Mitt navn er Sam Johnson, er 24 år gammel, og jeg bor i London, men vokste opp i Shropshire på landsbygda på grensen mellom England og Wales.

  Og hvordan vil du beskrive gjennombruddet ditt?

  – Jeg er ikke helt sikker på om jeg har slått igjennom helt enda, men hvis ting starter å rulle, da kan jeg si at det har vært hard jobbing over mange år. Jeg har skrevet sanger siden jeg var fjorten år gammel og har holdt konserter siden jeg var seksten, så det å signere med Virgin Germany på slutten av fjoråret kom som et lykkelig og tilfredsstillende øyeblikk. Det er fortsatt masse jobb å gjøre og jeg er skikkelig spent på hva som skjer videre.

  Fortsetter under videoen


  Sam Johnson - Way Back Home

  

Du er aktuell med «Medicine For My Brain»! Hvordan føles det å gi ut denne smakebiten av din kommende EP?

  – Det er en blanding av følelser. Hovedsakelig på grunn av at jeg ikke har gitt ut noe musikk på over et år nå, så jeg er veldig spent på å få de nye sangene hørt, men jeg er også litt engstelig for hvordan de vil ble mottatt. Jeg er veldig stolt av alle, så alt jeg kan håpe for er at andre også liker de.

  

Hvor lenge har du jobbet med låtene og hvordan vil du beskrive prosessen?

  – Ganske lang tid! Alt i alt har det vært en hyggelig prosess, men det har naturligvis vært noen prøvelser og trengsler underveis.

  

Vil du si at noe spesielt definerer musikken din?

  – Jeg liker å tro at tekstene er nøkkelen. Jeg føler at det er det jeg liker mest med hele prosessen, fordi det er så viktig for meg at sangene mine formidler et budskap på en poetisk og interessant måte. Produksjonen av denne EP-en har også på mange måter startet å definere lydbildet mitt. Min hyppige samarbeidspartner og venn Elliot James produserte dette og alt i alt liker jeg å tro at vi har laget noe som er unikt for meg. Jeg liker å eksperimentere med vokalproduksjon så mye som mulig. Jeg har funnet ut at stemmen min ligger bra i dobbeltspor, så vi tok en god del inspirasjon fra artister som Jose Gonzalez, Justin Vernon og The Beach Boys for å lage tykk og strukturert vokal, som man kan høre på de større øyeblikkene på EP-en.

  

Hvordan vil du si at musikken din er på «Medicine For My Brain» sammenlignet med dine tidligere utgivelser?

  – Jeg vil si at det er mer energi. Generelt, så tenker jeg at produksjonen har et større omfang enn mine forrige utgivelser. Det er fortsatt folk-sanger ved hjertet, men med en større band-følelse.

  Fortsetter under bildet

  Foto: Kris Humphreys

  

Hva syns du er det mest spesielle med å spre ut egen musikk?

  – Sannsynligvis håpe om at det kan røre og påvirke andre. Jeg elsker den sjeldne flagringen av følelser når man oppdager en ny sang og du øyeblikkelig knytter deg til den. Det er sjeldent og spesielt, og tanken av at min egen musikk muligens kan framkalle samme respons hos noen er veldig kult.

  

Kan du fortelle hvordan en vanlig dag for deg er?

  – Våkner opp rundt 8-9 tiden, sluker et glass med vann og presset sitron, lager meg en cafetiere og en banan- og peanøttsmør-smoothie. Etter det drar jeg over til studio et eller annet sted i London for å skrive og spille inn. Ganske drømmende.

  

Hvor er du mest komfortabel; Å være i studio å lage musikken eller på scenen å fremføre musikken?

  – For øyeblikket i studio. For deter en stund siden sist jeg var på scenen, siden jeg har fokusert veldig mye på skriving og innspilling. Så jeg må si studio. Jeg har alltid trivdes med å skrive sanger mer enn noe annet, så jeg føler meg mest hjemme når jeg er i studio. Derimot, så spilte jeg på lørdag på Barn on the Farm i Gloucestershire, noe som jeg var veldig giret på.

  

Helt til slutt. Hva synes du er det mest interessante med å være artist i 2019?

  – Sosiale medier, og hvor integrert det har blitt for en artist sin suksess. Jeg har slitt litt med det, siden jeg naturlig ikke er en som liker å gå rundt å være på telefonen hele dagen lang, men artister som Billie Eilish og Lewis Capaldi har vist at det er essensielt og faktisk veldig givende hvis du gjør det riktig.

  Jeg blir trist av at man mest sannsynlig får mer oppmerksomhet på bakgrunn av følgere på Instagram enn for å skrive en god låt, men jeg antar at det er hvordan verden har beveget seg de siste årene. Man må være utrolig kjapp og sulten, og hvis du kan speile tempoet med innhold og samtidig tilfredsstille sulten med gode låter, da antar jeg at du har trukket vinnerloddet, avslutter han.

  

Hør Sam Johnson - «Medicine For My Brain» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #samjohnson

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?