INTERVIEW: SKAAR - «HIGHER GROUND»

  Hilde Skaar er ikke et helt ukjent navn selv om hun debuterer som soloartist i dag med låten «Higher Ground». Stemmen hennes har man tidligere hørt på TRXD og Future Duper sine respektive hitlåter «Wherever You Go» og «Fever».

  Foto: Ida Bjørvik

  Selv har en del av kickstarten på solokarrieren blitt å gå for bare etternavnet som artistnavn - i store bokstaver. SKAAR er 20 år gamle Hilde fra Stord som hittil har bidratt på to låter med over 13 millioner streams totalt.

  Hun har flyttet til Oslo og er signert til plateselskapet Warner Music Norge. I dag debuterer hun med «Higher Ground», som er en del av soundtracket til den nye ungdomsfilmen «Battle» som har premiere fredag 28. september.

  SKAAR har det motsatte av flyskrekk, nemlig det at hun elsker å fly. Og singelen ble skrevet langt, langt over bakkenivå, nemlig på flyet på vei til Stockholm før en studiosession. Skriveprosessen samsvarer derfor med låta i og med at den er skrevet i skyene, og poplåten er svevende og en storslått debut.

  Vi tok en prat med SKAAR nedenfor:

  Heisann Hilde! Hvordan har du det om dagen?

  – Heisann! Eg har det heilt supert! Mykje og gjere og tenke på, men det er utruleg kjekt.

  Først og fremst. Hvordan har sommeren vært for din del?

  – Lærerik og tøff. Har jobba heile sommaren for første gong i heimesjukepleien og dagsenter for demente på Stord. Sjølv om det har vore mykje arbeid og tungt til tider har eg lært mykje om meg sjølv og opplevd utruleg mykje fint.

  Noen spesielle høydepunkter?

  – Dei dagane eg hadde fri og kunne nyte tida med familie og vener var absolutt store høgdepunkt!

  Fortsetter under bildene

  Foto: Ida Bjørvik

  

Dette er din første singel som soloartist! Hvordan føles det å slippe egen musikk?

  – Det kjennes heilt uverkeleg. Det er så deilig at det eg har jobba med så lenge endeleg skal få kome ut i verda! Gledar meg ufatteleg mykje til å dele songen med dei rundt meg og alle som vil høyre på den!

  

Hvordan vil du beskrive «Higher Ground»?

  – Eg vil beskrive «Higher Ground» som ein feelgood låt som tar opp sterke kjensler.

  

Hva handler den om for deg?

  – Den betyr veldig mykje for meg då den hentar mykje inspirasjon frå eigne kjensler. Då eg skreiv låta kom det plutseleg opp mange gamle kjensler som hadde lugge å ulma lenge. Då var det godt å få det ut og la dei bli ein del av «Higher Ground».

  

Hvordan har prosessen med låta vært?

  – Prosessen var utruleg positiv. Eg samarbeida med låtskrivings/produsent duoen Mad Fun på låta og alt berre klaffa med ein gong!

  Fortsetter under videoen


  BATTLE | TRAILER (Nordisk Film Norge)

  Hva tenker du om at den har blitt en del av filmen «Battle»?

  – Eg syns det er utruleg stort. Filmmusikk har alltid satt kjensler i sving hos meg, så det å få være med på å skape slike kjensler hos andre er ein seier i seg sjølve!

  

På hvilken måte tror du at kan du kjenne deg igjen i filmen?

  – Eg kjenner meg absolutt igjen på alt Amalie kjenner på då livet hennar plutseleg forandrar seg til noko ukjendt. Eg hatar forandringar, men desverre er det noko ein må gå igjennom utallige gongar i livet. Men som «Battle» viser, så trenger ikkje forandringar alltid være negativt!

  

Singelen er veldig svevende og drømmende. Hvilke drømmer og mål har du selv satt deg som soloartist?

  – Haha, takk for finfin beskriving av singelen! Drømmen er sjølvsagt å jobbe med musikk på fulltid og å kunne leve av det. Så det jobbar eg mot no med å skrive mykje musikk og å jobbe målretta!

  

Du skrev denne på flyet på vei til Stockholm. Hvordan foretrekker du ellers å jobbe med låtskriving?

  – Eg elskar å skrive når eg plutseleg får ein ide. Det å plutseleg kome på ein melodi eller tekst på fly, butikk, ute i naturen eller kvar det måtte vere gjer det så utruleg gøy å kome til studio for å jobbe vidare på ideen.

  

Hvem og hvordan jobber du med musikken din om dagen?

  – I det siste har eg jobba spesielt mykje saman med låtskrivings/produsentduoen Mad Fun frå Sverige. Det er dei eg skreiv «Higher Ground» med, og eg jobbar med dei på mykje anna spanande!

  Fortsetter under bildet

  Foto: Ida Bjørvik

  

Du har erfaring med låt-slipp tidligere. Hvilke fordeler tror du at du kan ha mtp at du har blant annet sunget og bidratt på «Wherever You Go» (TRXD) og «Fever» (Future Duper)?

  – Trur det er ein fordel at eg frå før av veit kor mykje arbeid det ligg bak eit musikkslepp. Det er deilig å allereie vite litt om kva prosessar ein må gjennom før ein eeeeendeleg kan vise fram babyen sin til verda <3

  

Hvem og hva inspirerer deg mest?

  – Coldplay, Foo fighters, Florence + the machine, Banks og natuuuur <33

  

Hva synes du er den beste følelsen med å lage musikk?

  – Den beste følelsen er å høyre på låta åleine medan eg går ein tur. Då får eg kjendt på alt eg tenkte på og kjende då eg skreiv låta, og alt blir berre rett.

  

Hvis du kunne gitt ut en duett/låt hvor du kunne bestemme produsenten og feature-artisten selv. Hvem ville du valgt og hvorfor?

  – Ville utan tvil valgt Lido. Han er utruleg musikalsk og eg elskar produksjonane hans. Han produserte og mi favorittlåt nokon sinne, Better av Banks. Og så er han frå Vestlandet då, det er eit pluss <3

  

Til slutt: Hva er planene videre for resten av året?

  – Planen er å nyyyte release og å fortsette å jobbe med musikken min. Exciting times <3, avslutter hun.

  

 

Hør SKAAR - «Higher Ground» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?