Steffen Kvidahl: – Min største styrke som artist er melodier

  Steffen Kvidahl er en 20 år gammel R&B artist fra Bergen. Han har nylig blitt en del av Full Effekt Records og ga nylig ut sin første singel «Ingen Svar» ut på labelet drevet av Girson Dias.

  Foto: Mads Neset

  Han slapp sin første EP «Camp Stiff» sommeren 2018, som inkluderte et gjestevers fra blant annet Kikkan (Dårlig Vane). Kvidahl henter inspirasjon fra artister som Frank Ocean og Unge Ferrari, men fokuserer på å utvikle sin egen særegne sound. Selv om han er en relativt fersk artist har han allerede varmet opp for Wonder The Boy, og spilt på ulike scener i Bergen og i Oslo.

  Han er nå aktuell med låten «Ingen Svar», som blir hans Full Effekt Records-debut. Med seg har han Martin Hazy. Låten handler om sitte fast i et forhold hvor ting er usagt fordi man ikke vet hvor man har hverandre.

  Vi tok en prat med Steffen Kvidahl nedenfor:

  Heisann Steffen! Hvordan har du det om dagen?

  – Hei! Jeg har det veldig bra om dagen, takk som spør!

  Hvordan har starten vært på året for din del?

  – Starten på året har vært bra! Har egentlig brukt mesteparten av tiden på ferdiggjøre kommende prosjekter og diverse så det blir spennende.

  Hva er dine beste tips for å overleve vinteren?

  – Beste tips for å overleve vinteren kan være å finne deg en partner å holde varmen med.

  Fortsetter under videoen


  Steffen Kvidahl - Ingen Svar ft. Martin Hazy

  

For mange er du nok et nytt navn; hvem er du, hvor kommer du fra og hva er den største drivkraften din?

  – Ja det stemmer. For de som ikke vet, så heter jeg Steffen Kvidahl, jeg er en 20 år gammel kis fra Loddefjord i Bergen. Musikken jeg lager holder seg innenfor R&B verden. Min største drivkraft må nok være de rundt meg som motiverer.

  

Hvordan er din musikalske bakgrunn?

  – Har drevet med dette i ca 2 år nå, men slapp ikke noe på Spotify før februar i fjor. Før det var slapp jeg bare sanger på Soundcloud hvor jeg brukte beats fra youtube. Så ble jeg kjent med min producer Bjørn Mareno aka Mareno, og vi laget sanger fra scratch og har gønnet siden.

  

Hvem kan ha vært med på å inspirere deg til å ville gjøre musikk?

  – Den som har inspirert meg til å starte med musikk er the goat Michael Jackson, men de som har fått meg til å fortsette med det e my homies & fam.

  

Du er aktuell med singel! Hvordan er det å slippe «Ingen Svar»?

  – Sykt gøy å endelig slippe denne. Har sittet på denne sangen siden september i fjor, men det var før Martin Hazy hoppet på låten. Men har lengtet etter å få an ut, og nå var vel the right time.

  Fortsetter under videoen


  Steffen Kvidahl - Dum

  

Dette er din debutlåt via Full Effekt. Hva betyr låten for deg og hvordan er det å være en del av labelet til Girson Dias?

  – Låten betyr ikke mye for meg i den stand at den forteller mye om meg, det er ikke en veldig personlig låt. Men jeg er utrolig fornøyd med den, så på den siden betyr den mye for meg. Og det å kunne være en del av Full Effekt er stas for min del, det betyr at jeg har gjort noe riktig, og gleder meg til mulighetene som dukker opp i framtiden.

  

Hvordan vil du beskrive «Ingen Svar» og hvordan har det vært å få med Martin Hazy på singelen?

  – «Ingen Svar» er en følsom låt med et up-beat tempo. Tror folk kan kjenne seg igjen i låten og føle på an, samtidig som de kan bumpe an på fest og føle seg selv. Det å ha Martin Hazy på låten er gull. Verset hans løfter sangen mye, han viser også at han fint klarer seg i denne sjangeren også. D DIGG.

  

Og hvem har påvirket deg til å lage nettopp denne typen musikk?

  – Unge Ferrari er han som har påvirket meg til å gjøre sånn musikk. Han e fjeset på norsk r&b.

  

Hva er dine største styrker som artist?

  – Vil si min største styrke som artist er melodier.

  

Ellers, har du lagt noen planer for tiden framover?

  – I tiden framover kommer det en EP om ikke lenge, er også med å gjester noen sanger. Håper å få noen gigs på ryggen as well. PEACE!

  

 

Hør Steffen Kvidahl - «Ingen Svar» ft. Martin Hazy nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #steffenkvidahl #martinhazy #fulleffekt

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?