STURLA: – Jeg sa til meg selv for 2 år siden at jeg aldri kom til å slippe denne låten

  Sturla er ute med sin flunkende nye låt «Døgnflua», men låten i seg selv ble skrevet for over 5 år siden. Selve handlingen er inspirert etter at artisten så en dokumentar om Døgnfluer på TV.

  Foto: Fabian Fjeldvik

  Sturla er en 24 år gammel låtskriver og artist fra Orkdal i Trøndelag. Han skriver og synger låter på sin egen dialekt, samtidig som han er en ydmyk og sulten artist med hjertet godt plantet utenpå skjorta. Lydbildet artisten presenterer er drømmende og storslått - med et moderne sound, der det også er plass til akustiske elementer som piano og gitar.

  Døgnflua er Orkdalingens femte singel og ble skrevet av han selv, sammen med kompisene Raymond Hellem og Martin Mulholland, på en gård i Trøndelag for noen år tilbake. Dette er også den første låta han skrev på dialekt/norsk, og konseptet i låta er inspirert av en dokumentar Sturla hadde sett på TV noen dager før session, som handlet om døgnfluer.

  Eller for å sitere Sturla selv: «Døgnfluer lever kun noen timer eller noen dager. Å ha korte relasjoner med noe eller noen, som man ikke tar med seg videre i livet, er noe jeg kjenner meg igjen i.»

  Vi tok en prat med Sturla nedenfor:

  Heisann Sturla! Hvordan har du det om dagen?

  – Halla! Jeg har det så gøy om dagen. Det er sommer og jeg er ute med ny musikk. Jeg får til og med fiske masse med lillebroren min, Vegard. Alt klaffer!

  Godt å høre! Hvordan har sommeren vært så langt for din del?

  – Bestemte meg for å rett og slett ta en sommer i Trøndelag i år. Komme meg litt bort fra Oslo og bare være med familie og kose meg med å slippe musikk. Hadde gleda meg masse til å spille badminton i hagen, men det blåser jo så hinsides. Men når det er de største problemene, så kan jeg vel påstå at den har vært rimelig bra hittil! .

  Haha, sant nok! Nå er du aktuell med «Døgnflua»! Hvordan føles det å slippe den?

  – Det føles litt rart. Jeg sa til meg selv for 2 år siden at jeg aldri kom til å slippe den låten. Noen år med masing fra familie og venner, samt bekreftelse fra favorittgjengen min i Sony, var nok til at det ble aktuell likavell. Den reisen gjør at låten betyr litt ekstra og at det føles utrolig fint!

  Fortsetter under videoen


  Sturla - Døgnflua

  

Forståelig! I korte trekk hvordan vil du beskrive låten?

  – Den er ganske lun, men samtidig litt sløy. Da jeg skrev den, ville jeg skape en nostalgisk stemning, og det er vel det beste ordet for å beskrive låten. Nostalgi.

  

Ja, for dette er den første låten du skrev på norsk. Har det vært vanskelig å la den ligge fram til nå?

  – Som sagt, så var det ikke så vanskelig de første årene. Låten er 5 år gammel og lå lenge litt i glemmeboka. Med årene så har det skjedd ting i livet, som gjorde det gradvis mere naturlig å plukke den frem igjen også.

  

Skjønner! Hvordan har jobbingen med låta vært nå fram mot release og hvem andre har deltatt i prosessen?

  – Jeg skrev den for 4-5 år siden sammen med Martin Mulholland og Raymond Hellem. To herlige boys jeg er veldig glad i. Vi tok noen dager på en gård i Trøndelag hvor Martin bor. Der ble låten til og lå til heving frem til i Mars i år. Da skrev jeg litt om på den og produserte den på nytt med Sebastian Aasen.

  

Det er også en liten stund siden sist du ga ut musikk. Hvordan har du jobbet med musikken din siden den gang?

  – Jeg har prøvd å finne litt ut av ting. For å finne ut av musikken, må man finne ut litt mer om livet også. Høres veldig dypt ut, men det er sant. Har brukt masse tid på å finne ut hva jeg vil legge i fra meg og hva jeg vil gjøre mere av. Dette skjer både i studio med gode venner og med headphones på, på bussen.

  Fortsetter under bildene

  Foto: Fabian Fjeldvik

  

Du er hjemme i Trøndelag, men det virker som om sommerværet uteblir for øyeblikket. Hva er din definisjon av en god sommer?

  – Badminton i motvind mot lillebror. Håpløst å spille, men sykt trivelig. Dette skjer helst etter flere timer med fiske uten fangst i Orkdalsfjorden. Ellers er det å spille live og se at folk koser seg. Det gleder jeg meg forøvrig veldig til å gjøre i sommer!

  

Kult! Og hva er dine all-time sommerfavoritter?

  – Når det gjelder musikk, så trenger jeg ikke være så mye vanskeligere enn å si at «sommerkroppen» av Mads Hansen fungerer helt strålende en godværsdag. Ellers elsker jeg «Kom Igjen Lena» av Håkan Hellstrøm. Den er vel den ultimate for meg.

  

Haha, en god mix! Ellers, har du noe kult på planen din i tiden framover?

  – Ja! Synes generelt det er kult å gjøre musikk. Skal gjøre gigs sammen med Havsun til høsten, det gleder jeg meg til. Men hvis jeg skal trekke frem noe ekstra, ekstra kult, så må det være å spille live for hjembygda i sommer. Orkdalen forever! – Takk for praten! <3

  Hør Sturla - «Døgnflua» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #sturla #sonymusicnorway

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?