Turab: – Trist at man tar sorger på forskudd

  Oslogutten Turab er tilbake med ny låt via Sony Music og med «Fremtidige Ex» følger han opp den ærlige og personlige «Be For Meg» fra fjoråret.

  Foto: Ida Bjørvik

  Turab har laget musikk siden han ble introdusert for prosjektet «Gatekunst» og Karpe Diem som 9-åring. Han skriver om tro og kjærlighet, og er ikke redd for å gå dypt eller være personlig. Med musikk inspirert av R&B, urban og jazz har han et moderne, men tidløst sound.

  Med sin forrige singel «Be For Meg» satt Turab søkelyset på utfordringer med å ha krysskulturell bakgrunn. Et tema han brenner for i en slik grad at han skriver bachelor om psykisk helse blant ungdom med krysskulturell bakgrunn. Det å studere noe som engasjerer ham så sterkt har også påvirket musikken, og han mener bestemt at tekstene han skriver tar en annen retning og har en helt annen dybde enn om han ikke hadde valgt å finne seg selv gjennom å hjelpe andre.

  Turabs tekster er tidvis svært utleverende, og selv om «Fremtidige Ex» nok oppleves som litt mer lettbent enn forgjengeren - er det fortsatt svært relaterbart.

  Vi tok en prat med Turab nedenfor:

  Heisann Turab og takk for sist! Hvordan har du det om dagen?

  – Hallai! Takk for sist, alltid hyggelig å ta en prat med dere. Det går veldig bra, dagene går i ett, og i skrivende stund sitter jeg på universitetet og leser til en eksamen jeg har straks!

  Hvordan har starten på det nye året vært for din del?

  – Starten på det nye året har vært veldig hektisk. Mye studio, mye skole - akkurat sånn jeg liker det med andre ord :D

  Hvordan syns du responsen på forrige singel «Be For Meg» var?

  – Responsen var overveldende. Folk deler sine historier til meg og forteller meg hvordan det er for de å være krysskulturell. Det betyr veldig mye for meg, fordi jeg er ute etter å bli kjent med menneskene som hører på musikken min, samtidig den subjektive følelsen de har når de hører på den <3

  Fortsetter under videoen


  Turab - Be For Meg

  

Du er klar med ny musikk! Hvordan er det å slippe «Fremtidige Ex»?

  – Har gledet meg veldig til å slippe denne låta her. Jeg har hatt ideen om dette konseptet veldig lenge nå, og det blir deilig å få det eksternalisert! Jeg slipper også litt visuelt materiale til låta ;))

  

Hvordan relaterer du deg til denne låten?

  – Låta i seg selv er veldig trist i den forstand at du tar sorger på forskudd. Jeg synes definitivt ikke at man skal gjøre det, men man må være realistisk med seg selv. Man blir «drittlei» av å bli såret, og til neste gang du skal forplikte deg går du frem med en «vi kommer til å ha det veldig fint i en stund, men alt ender til slutt»-holdning. Denne holdningen kommer av at du vet at ingenting er forgjeves eller evigvarende, og/eller at du har blitt såret hardt i fortiden, som gjør at du har trust-issues og commitment-problems :P

  

Tro du dette er en framtoning mange har for tiden?

  – Jeg tror ikke mennesker har akkurat denne framtoningen. Det er mye «sunnere» å tenke at det kan ta slutt og at du må være forberedt på det, slik at du ikke faller hodestups for noen og bare legger alle korta på bordet og sårer deg selv noe j*vlig i ettertid. Det kan skje uansett, da, hehe! I tillegg tror jeg at sosiale medier destruerer mange type forhold i vår generasjon. Dette kan være fordi du har så mye tilgjengelig på internett, og du kan «flykte» dersom det oppstår noe kjipt eller, på den andre siden, at det er mye sjalusi.

  

Bra resonnert! Hvordan vil du ellers beskrive låten?

  – Jeg vil beskrive den som en mellow/emo trap-r&b-låt som veldig mange kan relatere seg til. Du kaster deg inn i settinger der du setter deg selv i en stor fare for å bli såret. Låta beskriver klare kontraster mellom de gode og vonde aspektene ved et forhold. Så dum som man er velger man å gå gjennom de gode tingene fordi de er verdt å leve for, for å til slutt bli såret :))

  Fortsetter under bildene

  Foto: Ida Bjørvik

  

«Fremtidige Ex» omhandler kjærlighet, «Be For Meg» tok for seg utfordringer med krysskulturell bakgrunn. Så hva blir det neste for din del?

  – Neste for min del blir jo å finne kjærligheten med min fremtidige ex. Hvis ikke det funker, prøver vi IGJEN OG IGJEN <33

  – Og, viktig for meg å gi shoutout til Anders Nilsen og Andre Jensen for mæd fet produksjon!

  

Godt å høre! Kan vi forvente en lengre utgivelse av deg dette året? :)

  – Kan vi det? :) Kanskje det?

  

Nice! Når og hvor er du mest kreativ da?

  – Når jeg sitter med gitaren min nede på rommet mitt, eller i hjemmestudioet hos min bror Kjell aka Kapteinen<333 Så mye som jeg hater, men elsker det litt samtidig, er jeg veldig kreativ når jeg er såret.

  

Hvor lenge kan du sitte på en låt før du føler at den er klar for utgivelse?

  – Jeg kan komme ut fra studio etter fire timer med en demo, og tenke «denne låta her skal ut asap». Men i realiteten så vil jeg heller lage mange låter og sette dem i et løp der det kan være en rød tråd gjennom utgivelsene.

  

Hvordan går kombinasjonen av skole og det å være artist?

  – Kombinasjonen går supert! Jeg er vant til å ha tonnevis av ting å gjøre hver dag, og har vært det siden jeg gikk på ungdomsskolen. Det er en spennende tid i vente fremover ettersom at jeg blir ferdig med bacheloren min og skal fylle dagene mine med bare musikk. DET er noe jeg har drømt om siden jeg var kid, så jeg gleder meg ufattelig mye!

  

Til slutt: Hvilke dører åpner Turab i 2019?

  – Oh! Jeg mener at jeg har en god mulighet til åpne dører der hvor gutta kan snakke ut om følelsene og problemene sine, uten å bli bedt om å «manne» seg opp, for å eksempelvis gråte. Dagens samfunn er ekstremt opptatt av likestillingen mellom menn og kvinner, og det er dog fakta at kvinner er mer omsorgsfulle og flinkere til å snakke om utfordrende temaer som berører dem, i større grad enn det motsatte kjønnet. – Men jeg tror at musikken min i 2019 og fremover kan være noe som bidrar til debatten om likestilling når det kommer til å snakke om/uttrykke følelser blant unge gutter og menn uten den frykten om at man skal bli dømt for det, som også kanskje kan senke mobbing. Hvis noen skal være en stemme for disse menneskene, sign me up! Jeg har troa :D<3

  

 

Hør Turab - «Fremtidige Ex» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #turab #sonymusicnorway

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?