TURAB: – Det er et dystert tema, man må danse det vekk, puste dypt inn og leve i nuet!

  Turab hviler ikke på laurbærene og serverer oss første låt for året med «Halvveis nedi graven». Gir han oss årets hittil mest dansbare låt?

  Foto: David Vu

  6/1-21 / Jonas Irmer

  Turab håper at musikken hans kan leve for alltid. Det er godt mulig at låtene til den talentfulle låtskriveren vil nettopp gjøre det. Låter som «Burde vite bedre», «Be for meg», «Fortjener ikke», «Ikke tenk på meg» og «For Alltid» har vært med på å stadfeste Turab sin posisjon som en markant formidler av gjenkjennelig tematikk og følelser.

  Hans forrige singel, «Nesten Hjemme», med Ane Brun, var intet unntak. Turab har en evne til å trikse og mikse ordene sammen på en måte svært få andre låtskrivere her til lands gjør. Til sammenligning, har man blant annet stødige navn som Lars Vaular, Magdi fra Karpe og Cezinando. Alle unike på hver sin måte.

  Nå er som nevnt Turab klar med nok en låt og «Halvveis nedi graven», produsert av TRXD og co-skrevet med Ozzi og Ha$9. Den føyer seg inn i rekken av solide slipp og kommer nok til å gå sin runde på radio i tiden framover.

  Vi tok en kjapp prat med han nedenfor:

  Heisann Turab og godt nyttår! Hvordan har du det om dagen?

  – Halla, alt fint her - prøver å fylle dagene med noe meningsfullt! :)

  Det er forståelig! Noen nyttårsforsetter?

  – Lage mer musikk :D

  Den så jeg nesten komme :) Hvordan har det vært å legge 2020 bak seg å starte på det nye året?

  – Det har vært deilig, men vi tar jo med oss corona inn i 2021 så jeg føler 2020 henger fortsatt litt igjen. Jeg har store planer og ambisjoner for dette året, så jeg gleder meg veldig!

  Fortsetter under videoen


  Turab, Ane Brun, TRXD - Nesten Hjemme (Acoustic)

  True, true, men godt å høre! Vi går rett på sak! Du er aktuell med «Halvveis nedi graven». Hvordan føles det å dele denne?

  – Det er forløsende å kunne gi noe til folket som de kan danse og slippe seg løs til samt noe de kan tenke på.

  Ja, låten er sykt catchy :P Temaet er ganske trist, men produksjonen er mer lystig. Hvordan vil du beskrive singelen for lytterne?

  – Det er et dystert tema, man må danse det vekk, puste dypt inn og leve i nuet! Lever man i en konstant frykt kommer man til å glemme hva som er forbi denne frykten - selve livet. Låta er et møte mellom det gode og onde, fra tekst til produksjon, og til det visuelle - som dere får snart;)

  Vi gleder oss :D Du har teamet opp med TRXD. Hvordan jobbet dere med tekst og melodi i forhold til produksjonen?

  – Vi startet med en synth og en synthbass, og det la grunnlaget for resten av låta. Jeg så for meg melodiene og hvordan de skulle være, og hvordan teksten skulle underbygge disse.

  Du har alt under kontroll. Du er en mann med mange og velvalgte ord. Hvordan var det å sette sammen ord til denne låten?

  – Jeg elsker multi-ordspill, som jeg liker å kalle det, og å pakke inn teksten i flere lag med metaforer. Det hele føltes så naturlig og vi hadde ingen problemer med å skrive låta, så det gikk relativt fort. Når det er talentfulle mennesker i rommet man kan kaste ball med er det en fryd å skrive og hele prosessen blir effektiv.

  Ser det for meg! At dere kaster ord altså :) Du har også med deg Ha$9. Hvordan har dere jobbet sammen?

  – Jeg var i studio med TRXD og hadde tatt med meg Casper aka Ozzi som godt selskap. Da vi startet å jobbe og hadde melodi og tekst ville jeg gi låta et friskt pust. Jeg ringte Hasnain aka Ha$9 for å spørre om han ville komme og legge vers på en låt, han kom innom 15 min senere og så hadde vi en hel låt just like that. Digger energien til Hasnain og vi to kommer til å jobbe mye sammen fremover! Me like! I video-teaseren du har postet i forkant av slippet har du på deg spenstige klær. Er du i karakter?

  – Dere får se når videoen dropper ;) ;)

  Haha, lov å prøve seg. Du har også skrevet mye dikt i det siste. Var du fan av diktanalyse på skolen og hvem er din favoritt-poet?

  – Jeg var ikke altfor stor fan av diktanalyse, men jeg husker det var noe av det morsomste med norskundervisningen, fordi det var en stor interesse for dikt og poesi. Min favoritt-poet er Magdi, fantastisk låtskriver!

  Fortsetter under bildene

  Foto: David Vu

  E9 i den! Følger man deg på instagram kan man vitne at du er en ivrig hobbykokk. Hva er din favoritt hverdagsmat og vil du dele oppskriften?

  – Min favoritt hverdagsmat er roti med tunfiskgryte - roti er et flatt brød laget av lunka vann, og mel av eget valg. Ta en klype salt i røren og lag en deig ut av den, sørg for at den er litt våt slik at du kan dyppe den godt i mel når du skal lage den. En diggere versjon av dette brødet er nanbrød men det er festmat for meg:) Det er veldig mange som ikke liker tunfisk, men prøv denne her så tror jeg dere kommer til å eeelske den! Husk høyest mulig varme når du lager roti - jo fortere den blåser seg opp, desto bedre.

  – Her kommer oppskrift:

  – 2 boks med tunfisk, 2 store poteter eller 4-5 små, 2 tomater (eller 1/2 boks med hakkede tomater), 1 hel chili (grønn) delt i to, 1 tommel med ingefær, 3-4 hvitløksfedd, 1/2 ss gurkemeie, 1 1/2 ss korianderpulver, 1 ss yoghurt, halv sitron, 1-2 ts chilipulver (avhengig av hvor sterk den er), 3/4 ss garam masala, 2 gul løk, 2-3 ts salt, 1/2 ss garam masala.

  – Skjær opp alle ingredienser før dere starter :)

  – Stek løken i 4-5 minutter og tilsett finhakket hvitløk og ingefær (eller bank dem gjerne i en mort for å blande det bedre). Tilsett gurkemeie og chilikrydder etter at hvitløk og ingefæren har ligget og stekt i to minutter ca og gir fra seg deilig duft. Tilsett deretter tomaten og rør og mos tomat og løk slik at det nesten forsvinner i gryta.

  – Skjær opp potetene i små tynne terninger og vend dem inn i gryten sammen med et halvt glass med vann, og la det ligge og koke til potetene er halvkokte. Inn med tunfisken etter at potetene er halvkokte. Tilsett korianderpulver sammen med tunfisken og la det ligge og koke på over middels varme i 10-15 min eller til potetene er ferdigkokte. Skjær chilien i halv og vend den inn i gryta sammen med yoghurt, sitronsaft, salt, pepper og garam masala 4-5 min før gryten er helt ferdig.

  – Tilsett vann etter hvor flytende eller fast dere vil ha gryta. Jeg anbefaler 1-3 glass vann i løpet av hele prosessen. Smak til med salt om nødvendig.

  – ENJOY, denne oppskriften holder til 4 personer<3

  Damn! Dette må prøves ut! Takk for oppskrift, men sånn helt på tampen her. Hvordan feirer dere singelslipp hver for dere?

  – Blir nok FaceTime med et par alkoholfrie pils, haha! Munkholm er godt.

  Haha, ja! Munkholm er undervurdert! Takk for praten og god helg!

  Hør Turab, Ha$9 - «Halvveis nedi graven» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #turab #ha$9 #trxd #sonymusicnorway

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?