VERDENSROMMET: – Handler om selvvalgt isolasjon, depresjon og håpløshet

  Verdensrommet følger opp den strålende singelen «En time i en grå dag», med «Om jeg dør», som utgjør nok en teaser fra deres oppkommende album.

  Foto: Fredrik Fernando Austad

  Andreas Høvset og Vetle Junker som har spilt musikk sammen siden barneskolen. De startet opp på ekte da de var 17 år gamle. Etter å ha fulgt med på Bergen sin musikkscene i en årrekke bestemte de seg for å plante en CD i lomma til Matias Tellez, en de visste kunne spille inn og produsere, og hjelpe de videre i karrieren, under en av de første Young Dreams-konsertene i Oslo, i 2012.

  Det stod ikke noe navn eller e-post-adresse på CD-en, men da Høvset og Junker tilfeldigvis møtte Tellez på Hovefestivalen samme året, utvekslet de kontaktinfo, og Verdensrommet spilte inn sine første låter, «Sidelengs» og «Nytt», hos Tellez i Bergen.

  Siden det har det blitt en god jobbing før det selvtitulerte albumet «Verdensrommet» ble sluppet i 2015, mens 2016 ga oss tre singler, etterfulgt av to singler i 2017. Året 2018 var det en pause fra utgivelser før de i oktober i fjor slapp singelen «En time i en grå dag», som var førstesingelen fra deres kommende album.

  På tampen av fjoråret slapp de «Om jeg dør», som utgjør andresingelen fra albumet «Allting tar slutt» som er ventet å slippes i mars.

  Vi tok en prat med de nedenfor:

  Heisann! Hvordan har dere det om dagen?

  – Fint!

  Godt å høre! Vi er godt i gang med vinteren, men hva er deres beste tips til å takle denne lange mørketiden?

  – Prøv å stå opp relativt tidlig, og få litt dagslys. Spis mye fisk, eller stikk en tur til et annet land hvis du har mulighet. Jobb med hodet ditt:)

  Dine tips! Dere er aktuelle med nytt slipp, gratulerer med det! Hvordan har det vært å dele «Om jeg dør» og hva slags historie skjuler seg bak det hele?

  – Takk! Låten ble til i Bergen en gang i sommer, da Andreas hadde kommet over fra Oslo. Vi hadde tre-fire veldig produktive dager i studio, og endte opp med å skrive ganske store deler av plata på ganske kort tid. Det har vært fint å slippe «Om jeg dør», vi håper den gir folk et slags bilde av hva plata kommer til å være.

  Fortsetter under bildene

  Foto: Fredrik Fernando Austad

  Dere er effektive når dere først er i gang, men hvordan vil dere skildre lydbildet og teksten i låten?

  – Teksten derimot handler om selvvalgt isolasjon, depresjon og håpløshet. Alle sånne hyggelige ting som kommer med vinteren. Lydbildet står i stil.

  

Ikke sant :( Dere sa sist (slippet av ETIEGD) at platen så å si var sammensatt. Hva er status der?

  – Den er ferdig! Fikk akkurat master, og sender avgårde trykkfiler til vinylene nå.

  

Oi! Gøy! Når dere selv ikke jobber med musikk, hva bruker dere tiden deres mest på?

  – Det er jo for det aller meste musikk, egentlig, enten med Verdensrommet, med Softcore Untd., eller i et eller annet annet prosjekt. Vi ser en del på fotball, trener litt. Meditering er en bra ting også.

  Fortsetter under bildene

  Foto: Fredrik Fernando Austad

  

En godt og variert hverdag med andre ord. Vi har passert julen og er i gang med et nytt år, men hva var ønskene til jul?

  – Vetle: Det er et evig problem, men jeg prøvde å komme på ting som jeg faktisk behøver. Så, i år ønsket jeg meg noe så spesifikt som en USB-hub med ekstern strømforsyning.

  

Man kan nå også finne ut av hva slags musikk som har definert tiåret vårt (Spotify). Hvis dere har sjekket opp, hva endte dere opp med?

  – Sjekket den Spotify-greia. Det var veldig mye forskjellig, alt fra U2 til King Krule og Ennio Morricone.

  

Haha, fin mix da! Til slutt, noe dere selv har på hjertet?

  – Platen vår slippes fredag 13. mars! Feires med slippfester i Oslo, Bergen og Trondheim ukene etter. Sees der!

  Herlig å høre, vi satser på det!

  Hør Verdensrommet - «Om jeg dør» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #verdensrommet

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?