YLVA: – Jeg håper at sangene mine kan ha en stor innvirkning på verden en dag

  Ylva er omsider tilbake med ny musikk etter en pause fra slipp på over to år. Nylig delte hun sin nyeste singel «Grow Up», som tar for seg nemlig det at hun ikke vil vokse opp.

  Foto: Paul Edwards

  Ylva Johnsen Olaisen, kjent under artistnavnet Ylva er nå 18 år og straks ferdig på VGS. Hun både gleder seg og er bekymret på samme tid nå som hun kan defineres som voksen.

  Nå skal den unge og lovende artisten for alvor gjøre artistdrømmen om til sin egen hverdag. Mens Ylva har fullført skolen har hun jobbet mye og hardt for å utforme en plan for hennes artistkarriere. Samtidig har hun ikke vært helt borte fra søkelyset, med samarbeid med noen av Norges største urban-artister som blant annet Unge Ferrari og Hkeem.

  Ylva har den siste tiden også vært support på Unge Ferraris norgesturné våren 2019, og alt dette har akkumulert langt over 12 millioner streams for Ylva på Spotify alene.

  Vi tok en prat med Ylva nedenfor:

  Heisann Ylva! Hvordan har du det om dagen?

  – Yooo, alt er bra! Hva med dere?

  Alt bra her! Det nærmer seg sommer! Hvordan har våren vært og hva ser du fram til i tiden vi har i vente?

  – Våren har vært laaaang, jeg har gledet meg så mye til å endelig slippe den nye singelen min. Er så klar for sommer og studiosessions! Masse ny musikk på vei<3

  Kult! Gratulerer med slipp av «Grow Up»! Hvordan har det vært å slippe den ut i verden?

  – Tuuuusen takk! Det har vært skikkelig digg å endelig gi ut «Grow Up», denne sangen er virkelig story of my life, haha!

  Fortsetter under videoen


  Ylva - Grow Up

  

Haha! Det er en god stund siden du ga ut egen musikk. Hvordan er det å endelig være tilbake?

  – Det føles så godt å endelig være tilbake! Har vært i masse studiosessions i mellomtiden for å lage tekster og beats i både Norge og LA, det har vært sååå kult! Har brukt denne tiden på å utfordre meg selv ved å reise alene, møte nye mennesker og selvfølgelig gjort det jeg elsker mest: laget og hørt på masse god musikk.

  

Høres ut som pasuen har gjort deg godt! Du synger at du ikke vil vokse opp. Er det med skrekkblandet fryd at du snart kan defineres som voksen?

  – Ahhhh, hvem vil ikke være ung for alltid? Jeg synes ikke bare at det er stress, men også skummelt å tenke på at jeg snart er ferdig på videregående??? Jeg har virkelig tenkt til å satse på musikkarrieren og er nødt til å lære meg å betale regninger...

  

Ikke sant :) Du skal nå satse 100% på artistkarrieren og dette er startskuddet. Hvilke tanker har du om det selv?

  – Jeg synes det er skummelt og spennende. Jeg vet hva jeg vil og hva jeg føler er rett for meg. Jeg ønsker å lage musikk hver eneste dag og bare synge. Det er alt jeg vil. Pluss å redde hjemløse dyr i verden! Helt seriøst. Jeg håper at sangene mine kan ha en stor innvirkning på verden en dag. Har mye på hjertet <3

  

En bra plan! Låten er åpen og ærlig! Hvordan har det vært å jobbe med den fram mot release og hvem har du jobbet med?

  – Prosessen har vært lang, men virkelig verdt det. Tror det er ufattelig mange som kan kjenne seg igjen i det å ville være ung for alltid, uansett alder. Det er mange flinke folk som har vært med på denne låta: The Futuristics, Erik Hassle, Carlie Hanson, men jeg har jobbet nærmest med Eirik Tillerli og Thomas Eriksen. Alle har gjort en fantastisk jobb!

  Fortsetter under bildene

  Foto: Paul Edwards

  

Hvordan vil du definere den nye musikken din sammenlignet med det du har gitt ut tidligere?

  – Selvom det er litt bittersøtt å si det så har jeg vokst opp og lært mer om hva jeg føler er naturlig for meg og at det er viktig at alt jeg synger er noe jeg kan stå for. Jeg står for all musikken jeg har ute, men jeg har lært og lærer enda så mye om livet og jeg har alltid noen nye eller andre tanker, følelser og syn på ting.

  

Bra oppsummert! Hvor ofte jobber du med musikken din og har du noen uvaner i studio?

  – Siden jeg går på skole har jeg dratt i studio stort sett hver gang jeg har hatt ferie eller noen helger. Ellers så holder jeg på med musikk hver dag. Hver gang jeg har en idé, om det er en melodi eller tekst så tar jeg det opp eller skriver det ned i notater.

  

... evt noen cravings?

  – Fun fact: jeg synes mat jeg aldri har smakt før er skummelt og ekkelt, så hver gang de jeg jobber med skal ut å spise blir det alltid pizza, da vet jeg at jeg er trygg, haha.

  Haha, life. Ellers, har du noe kult på planen din i tiden framover?

  – Jeg har allerede planer for musikk som skal gis ut etter «Grow Up», og har også noen tanker rundt en EP! Jeg er så spent! Gleder meg masse til å vise dere!

  Hør Ylva - «Grow Up» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #ylva #universalmusic

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?