AMERICAN TEEN WONDER

  Fredag 13. september er det endelig duket for et gjensyn med en av verdens største r&b-artister når Khalid gjester Oslo Spektrum som en del av hans «Khalid Free Spirit World Tour».

  Tekst: Joakim Throndsen

  21 år gamle Khalid Donnel Robinson, bedre kjent under artistnavnet Khalid, har siden debutalbumet «American Teen» tatt hele musikkverden med storm. Med sin silkemyke stemme, kombinert med et uttrykk bestående av klassisk soul og moderne r&b, har han på rekordtid blitt en av verdens største artister.

 Det hele startet i 2016, da debutlåta «Location» ble sluppet. Låta ble en massiv hit på samtlige radiostasjoner både her til lands og internasjonalt, og det tok ikke lang tid før plateselskapene stod i kø etter den talentfulle sanger og låtskriveren. Året etter signerte Khalid med det etter hvert så famøse plateselskapet Right Hand Music Group / RCA Records, og samme år (2017) fulgte han opp debutalbumet «American Teen», som skulle vise seg å overgå enhver forventning, nemlig å selge til dobbelt platina og sprenge alt som var av salgsrekorder.

  Låter som «Location», «Young, Dumb & Broke» og tittelsporet «American Teen» dominerte de både spillelister og radiokanaler over en hel verden. Dette resulterte i at albumet gikk rett inn på topp 10-lista på Billboard Hot 100, hvor den ble liggende i totalt 51 uker! Albumet ble også nominert til hele 5 (!) Grammy-priser, i tillegg til en rekke andre utmerkelser som Billboard Music Award, Teen Choice Award og MTV Music Award - for å nevne noen.

  Låta «Location» solgte også til kvadruppel platina. En helt eventyrlig start på karrieren for den unge artisten og låtskriveren. 

  Fortsetter under videoen


  Khalid - Better (Official Video)

  Musikalsk kan Khalid kanskje best sammenliknes med artister som Frank Ocean, Ella Mai, Kehlani, SZA og India.Arie, for å nevne noen. Hans forkjærlighet til den klassiske soulen, kombinert med moderne r&b, gjør at uttrykket hans er både varmt og nært, samtidig som han på enkelte låter virkelig viser at stemmen hans kan bære seg i enorme proporsjoner.  Khalid har tidligere uttalt at han personlig har funnet store musikalske inspirasjonskilder i artister som Father John Misty, Alt-J og Frank Ocean, hvilket helt klart skinner gjennom i hans egne musikalske uttrykk.

  Siden starten i 2016/-17 har det gått slag i slag for den talentfulle artisten. Han har på den relativt korte tiden rukket å turnere over en hel verden og har spilt på noen av klodens absolutt hotteste festivaler, klubber og TV-shows. Han har også rukket å samarbeide med noen av verdens største artister som Kendrick Lamar, John Mayer, Pink, Disclosure og Logic. Spesielt samarbeidet med sistnevnte på låta «1-800-273-8255», som ble en enorm hit i USA og klatret så høyt som 3. plass på Billboard Hot 100-lista. Nok en stor prestasjon for den unge artisten! Låta som adresserer temaer som selvmord og depresjon fikk stor internasjonal oppmerksomhet og ble hyllet av både kritikere og fans verden over for dens budskap og viktighet.   Sjekk ut låta og gåsehud-opptredenen fra MTV Video Music Award med vår mann:

  Fortsetter under videoen


  Logic - 1-800-273-8255 (Live At The MTV VMAs / 2017) ft. Alessia Cara, Khalid

  Rolling Stones Magazine har for lengst omtalt 21 åringen som ”et vidunderbarn”, mens Times Magazine for lengst har konstatert at han uten tvil er en av de viktigste stemmene for en moderne ungdomskultur i det 21. århundre. 


Hans andre studioalbum, «Free Spirit», ble sluppet i april tidligere i år og suste rett inn på første plass på de amerikanske salgslistene. Også dette albumet viste seg å bli en massiv suksess og den 20. april skrev Khalid musikkhistorie da han som første artist hadde alle topp 5 plasseringene på Billboard R&B-listen! Samme uke gikk han også rett til topps på Spotify og kan i dag skilte med tittelen ”verdens største globale artist” på Spotify med over 50 millioner (!!) ukentlige avspillinger. Han har dermed forbipassert artister som Post Malone og Ariana Grande.

  I Oslo får folk fortsatt gåsehud fra Sentrum Scene-konserten hans fra februar 2018, når de snakker om showet! Så alt ligger til rette for en nærmest religiøst bra musikalsk opplevelse når denne unge gullstrupen igjen tar turen tilbake til Norge i september.

  Vi klarer nesten ikke vente!


  Hør deg opp på Khalid nedenfor:
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #khalid #oslospektrum

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?