Oslo Sneaker Fest 2016

  Sneakers har fått høystatus i moteverden, i Norge finnes det private sneakers-samlinger i millionklassen. Neste uke holdes Oslo Sneaker Fest på Vulkan Arena for sjette år på rad. Festivalen har vokst voldsomt de siste årene. Vi har tatt en prat med sneakers fantastene Erlend Bløndal og Henrik Buzzi, ett par av gutta bak festivalen.

  Foto: L. Patrick.Simensen
  Tekst: Got Vision / David Gallefoss

  Ren entusiasme ble til fest
  Vi har hatt interesse for sneakers lenge og vært på mange festivaler i andre land, dessverre var det ikke er noe liknende i Norge og vi følte det var på tide å gjøre noe med det, sier Henrik Buzzi iverig.
  Det startet i 2010 med ett lite opplegg, med rund 400 besøkende i lokalet ”Galleri Tipi”, der var vi i to år før det vokste og vi flyttet til Alfreds Hage. Deretter foreslo Chris Stallion og Patski Love å holde festen på blå. Nå har det vokst ut fra Blå og inn på Vulkan arena, i fjor var det mellom 2500-3000 mennesker innom og vi satser på enda flere besøkende i år! Festen går i null og vi bruker alle inntektene på å bygge konseptet, forteller Henrik.

  - Hva kan vi forvente å se i år?
  Lars Undli(Pay2) skal være konferansier for dagen, en legende vi kjenner fra ”Atomic b-boys”, han er også er blant norges mest kjente grafitti kunstere.
  På vulkan i år skal vi for det første ha en delorean , back to the future bilen, da blir det jo naturlig at vi viser frem legende skoene ”Nike MAG” i denne sammenhengen. Ice crime stiller med sin old school Iskrem truck. Vi skal kjøre en tegnekonkurranse for voksne og barn, hvor man skal designe et par custom sneakers! Vi kommer til å trekke 10 finaliseter som får ett par sko de skal customize selv. Av de ti trekker vi en vinner som får ett par limited edition sneakers.
  Det er 17 brands/butikker som kommer å stiller ut, de kommer fra hele Norge rundt, samt noen fra Sverige og Tyskland. Det blir minst 18 private utstillere med helt skinnsyke samlinger i millionklassen, noe som er verdt å få med seg.

  Pleasure Island kommer for å lage ”live art”, det blir egne konkurranser fra de forskjellige kommersielle utstillerne og mange lanseringer av nye sko. Det blir åtte DJs som skal spille live sett både inne og ute i løpet av dagen. Vi kommer til å se Live tattoo som har drop in timer. Deretter blir det after-party fra kl. 22 på Vulkan med sneakerkongene Patski Love og Chris stallion som i år har med seg rapperne Bright, Young Cisto & Conz, samt DJ Soulshock! En fullpakka dag med andre ord, forteller Erlend og Henrik. Lars Undli(Pay2) skal være konferansier for dagen, en legende vi kjenner fra ”Atomic b-boys”, han er også er blant norges mest kjente grafitti kunstere.
  På vulkan i år skal vi for det første ha en DeLorean , ”back to the future” bilen, da blir det jo naturlig at vi viser frem legendeskoene ”Nike MAG” i denne sammenhengen. Ice crime stiller med sin old school Iskrem truck. Vi skal kjøre en tegnekonkurranse for voksne og barn, hvor man skal designe et par custom sneakers! Vi kommer til å trekke 10 finaliseter som får ett par sko de skal customize selv. Av de ti trekker vi en vinner som får ett par limited edition sneakers.
  Det er 17 brands/butikker som kommer å stiller ut, de kommer fra hele Norge rundt, samt noen fra Sverige og Tyskland. Det blir minst 18 private utstillere med helt skinnsyke samlinger i millionklassen, noe som er verdt å få med seg.
  Pleasure Island kommer for å lage ”live art”, det blir egne konkurranser fra de forskjellige kommersielle utstillerne og mange lanseringer av nye sko. Det blir åtte DJs som skal spille live sett både inne og ute i løpet av dagen. Vi kommer til å se Live tattoo, som har drop in timer. Deretter blir det after-party fra kl. 22 på Vulkan med sneakerkongene Patski Love og Chris stallion som i år har med seg rapperne Bright, Young Cisto & Conz, samt DJ Soulshock! En fullpakka dag med andre ord, sier Erlend og Henrik.

  -Hvor mange par har man for å være en samler?
  40-50 kanskje, men antall er ikke viktig, det handler mye mer om hvordan man tar vare på skoene, forteller gutta enstemmig.

  - Hvordan tar man riktig vare på skoene?
  Du kommer langt med en ukentlig clean-up våtserviett, vasker du sålen hvit så ser de enkelt rene ut, forteller Erlend.
  Du trenger skrubbebørster, en hard for sålen og en mykere børste for skinnet. En klut, såpe og vann. De vanligste renseproduktene på markedet er fra Jason Markk.
  Impregnering er ganske viktig, det burde være en rutine på alle nye sko som ikke har rent og malt skinn. - når du har en bra kolleksjon bruker du ikke skoene så ofte, og man renser dem gjerne etter to dagers bruk. Så har man gjerne et par beaters som brukes ute på byen og i situasjoner hvor de kan bli ekstra skittene, sier Erlend

  Henrik og Erlends Top 5 sko fra Junkyard:
  Adidas Ultraboost uncaged; Dette er verdens deiligste sko, du finner ikke en mer behagelig sko.
  Nike Airmax 95; Ble en en instant klassiker, en sneaker alle burde ha i garderoben.
  Adidas Tubular Doom PK; En helt perfekt sko for høst og vinter fordi den kommer med nytt design hvor det er integrert sokk som holder anklene varme.
  Puma Suede leather; en klassisk brake-dance sko som har holdt seg i flere ti år.
  Fred Perry Spencer White; Den perfekte sneakeren når du skal pynte deg litt, som passer perfekt til dress. Den er ett godt budsjett alternativ som måler seg med veldig eksklusive sneakers.
  Sjekk ut FACEBOOK - OSLO SNEAKERFEST 2016

  RELATED PRODUCTS

  RELATED PRODUCTS

  Sokker - Crew Solid 3-pack
  adidas Originals
  KR 129
  -50 % Genser - Kriss Fila
  FILA
  KR 350 KR 699
  -50 % Genser - Kriss Fila
  FILA
  KR 350 KR 699
  -60 % Hoodie - Crash Fila
  FILA
  KR 320 KR 799
  -60 % T-Shirt - Inglewood Polo
  JUNKYARD XX-XY
  KR 160 KR 399
  -30 % Ryggsekk - Classic
  Mi-pac
  KR 209 KR 299
  -50 % Topp - Nena Halter Fila
  FILA
  KR 200 KR 399
  -30 % T-Skjorte - Philly Fila
  FILA
  KR 349 KR 499
  -40 % Bukse - Wham Fila
  FILA
  KR 419 KR 699
  -50 % Genser - Kriss Fila
  FILA
  KR 350 KR 699
  -50 % Zip Crew - Common Fila
  FILA
  KR 400 KR 799
  -40 % Genser - Chicago Fila
  FILA
  KR 479 KR 799
  -60 % T-Skjorte - Smith Fila
  FILA
  KR 160 KR 399
  -30 % Hatt - Lisa Lefty Fila
  FILA
  KR 174 KR 249
  -30 % Hoodie - Crash Fila
  FILA
  KR 559 KR 799
  -30 % Sko - Light Runner
  JUNKYARD XX-XY
  KR 419 KR 599

  Tags: #oslosneakerfest

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?