ØYA:NATT - NATTERANGEL

  Som om programmet på Øya ikke var heftig nok fra før! 

Allerede på onsdag går det ned i Tøyenparken og noen av de beste artistene fra hele verdens hjørner tar turen til lille Oslo for å levere gåsehud-følese 4 dager på rad.

  Tekst: Joakim Throndsen
  Foto: Øyafestivalen

  Men i det mørket senker seg over Tøyen og de siste tonene har forlatt PA anlegget i parken åpner det seg en ny jungel av konserter på Oslos mange klubber. Alt fra Gamle Museet, Stratos, Rockefeller, Blå, Jaeger, Pokalen og John Dee m. fler er proppfulle med konserter, klubber og Djs i verdensklasse - klare til å fortsette festen til solen igjen er på vei opp over Tøyen. Det er med andre ord all grunn til å ikke kaste inn håndkle for tidlig denne uka.
  Her er noen av de beste kveldene Junkyard mener Øyanettene har å by på, dag for dag:


  ONSDAG 10.AUG: KAYTRANDA
 - For første gang i Norge!
  Kanskje en av årets mest omtalte artister tar turen til det Gamle Museet på onsdagen under Øya!

 Kaytranda med gener fra både Haiti og Canada har det siste året blitt litt av en DJ-sensasjon. Da debutplata 99,9% kom ut tidligere i år ble den møtt med ellevill respons og gikk rett inn på alt av spillelister og radiostasjoner verden over. Med bidragsytere som Anderson Paak, GoldLink, AlunaGeorge, Craig David og Little Dragon leverte han en maktdemonstasjon av et album som inneholder alt fra 90 talls hip hop inspirert av J-Dilla beats til moderne woozy house groove. Anmelder verden over har siden samarbeidet med Disclosure i 2013 trykte han til brystet (med god grunn) og BBC har for lengst omtalt han som “one to watch” i 2016. Vi er sikre på at dette kommer til å bli en av de mest omtalte konsertene i Oslo i år!

  Det er våre venner i SMUG som sammen med BURN ENERGY står for alt som går ned av moro på Gamle Museet under Øya i år og i tillegg til å ha landet det som kanskje kan virke som en av årets beste bookinger i Oslo i år, kan de også by artister/ DJs som Riton + Finnebassen på torsdagen, Alunageorge + Loveless på fredagen og Young Lean + Hubbabubbaklubben på lørdagen. Et besøk innom Det gamle museet er med andre ord et must dette året!

  
* Gamle museet, onsdag 10.august, kl 22.00
Bill: 200,-/ 250,- + bill. avgift (Pris med/uten øyabillett) 

  Event: 
https://www.facebook.com/events/336047236740872/
  TORSDAG 11.AUG: TALIB KWELI
  Konserten med hiphop-legenden blir garantert et av høydepunktene under årets Øyanatt! 

Helt siden han slo igjennom med hiphop gruppa Black Star på slutten av 90 tallet, har Talib Kweli vært en av få rappere med både kommersiell suksess og et budskap å fortelle. Med tekster om trøblete oppvekst, gateproblemer og politiske utfordringer i USA har han ikke bare truffet et stort publikum, han har også høstet enorm respekt av sine “rap-kollegaer”. Både Jay-Z og 50 Cent har tidligere utropt han til en av nåtidens aller beste og viktigste rappere - noe som sier sitt.

  Som 20 åring slo han for alvor gjennom med gruppe Black Star, bestående av han selv, Mos Def og Hi-Tek. Gruppa tok USA med storm og selv om de kun rakk å gi ut ett album har gruppa allerede fått en egen plass i hiphop historien som et av de beste albumene laget.

  Etter Black Star har det gått slag i slag for den talentfulle Brooklyn rapperen. Som både artist, produsent og entrepenør (+ politisk aktivist) han har rukket å samarbeide med noen av klodens største artister. Navn som Jay-Z, Mary J. Blige og Justin Timberlake er bare noen navn av en enorm merittliste. Allerede i 2002 var han med på å breake inn selveste Kanye West med hitsingelen “Get By” - hans kanskje mest kjente singel til dags dato.
  Brooklyn-rapperen har virkelig befestet sin status som en av hiphopens viktigste stemmer på torsdag spiller han på lille John Dee. Ikke rart det allerede er få billetter igjen til konserten.

  * John Dee, torsdag 11.august, kl 22.00
Bill: 270,-/ 320,- + bill.avg (Pris med/uten øyabillett))
  
Event: https://www.facebook.com/events/1739236496335220/
  FREDAG 12.AUG:PLANET BOOTY & FRIENDS

  Planet Booty har de siste årene vært en av pioneeren innefor leveranse av hiphop sjangeren på Oslosklubbhimmel og har med tiden gått fra utsolgt klubb til utsolgt klubb over hele hovedstaden.
  Med dampende rytmer og heite beats har EEKBS og makkeren Haagi levert hip hop fra øverste hylle til en sulteforet hovedstad og _fått svetten til å dryppe fra både tak som vegger. Denne gangen løftes det hele til et helt nytt nivå! Fredagen under Øya forvandler de nemlig Rockefeller til et giga-klubb proppfull med flere av de aller beste urban-djene hovedstaden har å by på. Dj SoulShock, Dj Atee (NRK MP3), Mamdu (GYMMEN), Leks (Club Function ++) og Zeshan (LotionBoyz + B.A.W.S) er foreløpig bekreftet og se ikke bort fra at line upen fort kan vokse seg enda større da gutta er kjent for å samle både miljøet og publikummet disse kveldene.

  Med den latterlig billig billettprisen på snaue 100,- kroner er dette et must for de som er smålei “enda en konsert” og heller er klar for å danse med både bein, armer og ikke minst med rompa.

  


* Rockefeller, fredag 12.august. Kl 22.00
Bill: 100,- kr + avg

  Event:

 https://www.facebook.com/events/1135910299783383/  LØRDAG 12.AUG: UNGE FERRARI + ERIK LUNDIN + MICHEL DIDA

  Etter 4 dager i Tøyenparken er det duket for en fantastisk klimaks på Parkteateret da Unge Ferrari, Erik Lundin og Michel Dida braker sammen for en one off i hovedstaden.
  Unge Ferrari som siden albumet “Til mine venner” har tatt landet med storm og fått en hver festival med respekt for seg selv til å danse til strofer fra hitlåta “Lianer” gjør denne kvelden sin eneste Oslokonsert i sommer. Hans ukompliserte, men fantastisk catchy og moderne sound har, tross norskspråklig tekster, gjort han til en yndling også over landegrensen og 2016 har virkelig vært Unge Ferrari sitt år. Med samarbeidet med både Silvana Imam og Tomine Harket har han virkelig posisjonert seg som en av de meste spennende artistene vi har her til lands om dagen.

  Med denne kvelden har han 2 av Sveriges nyeste hiphop yndlinger. Erik Lundin som allerede er belønnet med en svensk grammy for både årets beste hiphop plate og som årets tekstforfatter har for lengst etablert seg for det norske publikummet med EPén “Suedi”, mens Michel Dida som en del av RMH (respect my hustle) var med på å sette fyr på Sentrum Scene sammen med Arif tidligere i år samt delta på en av de mest remixede hiphop låtene i fjor - Hore du mej bae”. Det er med andre ord duket for en fyrverkeri av en avslutning på Øya denne lørdagskvelden.

  
* Parkteateret, lørdag 13.aug, kl 22.00
Bill: 175,-/220,- + bill. avgift (Pris med/uten øyabillett:)
  
Event: https://www.facebook.com/events/301752233495358/
  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #øyanatt #junkmusic

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?