Intervju: Noah Kin

  Vi fikk jentene i streetbloggen Radiculouslife til å gjøre et revolver intervju med det finske rap-stjerneskuddet Noah Kin da han besøkte Junkyard & Supremacy sin hjemme-alene fest på Rockefeller. Dette var det de pratet om.

  Hvem er din største inspirasjon?
  - Jeg er nødt til å si Kanye West. Han er den første artisten jeg virkelig satt meg inn i. Jeg hørte ikke bare på tekst og beats, men jeg gikk dypt inn i det og undersøkte historien bak musikken han, og hvordan han jobber. Det var utrolig inspirerende.
  Gjør du det med alle dine favorittartister?
  - Ja, spesielt med Kanye, og andre artister som Kendrick og Drake. Jeg liker å høre på musikk når jeg vet hvor det kommer fra. Da får man en dypere forståelse av hva sangen handler om, istedenfor å bare høre på en låt og tenke ja den var kul, men jeg aner ikke hva det betyr.
  Hvem er den største artisten du har møtt i dine øyne?
  - I mine øyne, Earl Sweatshirt. Jeg fikk aldri møtt Kendrick fordi livvaktene hans var strenge, og ville ikke la oss komme nær. Men Earl møtte jeg, han var kjempe kul. Vi satt å snakket i to timer, helt til vi bli kastet ut av lokalet.
  Hva snakket dere om?
  - Vi snakket bare om helt normale ting, ikke spesielt. Vi sammenlignet blant annet hvordan Los Angeles er i forhold Helsinki, og så delte vi noen historier fra turné. Men alt var veldig low key.
  Hvordan var det å vokse opp i Helsinki, og være interessert i hip-hop?
  - Jeg har aldri vært flau over å like hip-hop. Det er veldig populært med Metal i Helsinki frem til 2000, og da alle var sånn ok du hører på hip-hop, vi skal ikke snakke med deg. Men nå hører til og med metal-gutta på det.
  Om det er en artist du kunne gjøre en låt med, hvem ville de ha vært?
  - Definitivt Kanye. Jeg liker å jobbe med mennesker, men det å jobbe med noen som inspirerer deg må være en øyenåpner. Kendrick og Drake er veldig kjente navn, men det hadde vært utrolig gøy å få lov til å jobbe med de.
  Vi har sett for eksempel A$AP Rocky gjøre låter med Skrillex, Florence Welch og Lykke Li.
  Kunne du tenke deg å samarbeide med noen utenfor hip-hop sjangeren?

  - Ja absolutt. Hip-hop er ikke en gang den sjangeren jeg hører mest på lenger, jeg hører mye på rock, pop-rock, electronica.
  Vil du jobbe med noen finske artister?
  - Det er enten sånn at jeg har jobbet med de, eller at jeg kommer til å jobbe med noen innen de neste seks månedene, så jeg har fylt opp min feature kvote der borte, av de jeg vil jobbe med da.
  Vet du om noen norske band?
  - Norske band? Hmm. Jeg vet ikke hvorfor jeg ble tatt på senga, jeg tenkte meg at jeg måtte svare på dette spørsmålet.
  Har du hørt Am I Wrong med Nico & Vinz?
  - Ja, de er flinke. Det er definitivt en bra popsang, men jeg er ikke så glad i popsanger.
  Hva med a-ha?
  - Ja dessverre. Jeg mener, de er greie. Den ene musikkvideoen var ganske episk da. Hvorfor fikk jeg hjerneteppe? Kommer ikke på noen artiseter.
  Det er Nico & Vinz og a-ha, som virkelig har greid det.
  - Röyksopp? Er ikke de norske?
  Jo!
  - Jeg hører mye på de.
  Hva blir det neste skrittet for deg innen musikken?
  - Vi jobber med noen nye sanger. Vi prøver ut nye ting. Nye produsenter, nye ideer, og prøver å gå utenfor komfortsonen.
  Dette er din andre gang her, hva synes du om Norge?
  - Menneskene her er så åpne. Finske mennesker er så lukkede. Men her kan du spørre alle om hjelp, alle er behjelpelige. MEN, det er dyrt.
  Lover du å komme tilbake?
  -Ja!

  Tekst: Radiculouslife
  Foto: Mikkel Fykse, David Gallefoss og Radiculouslife.


  Tags: #radiculouslife #noahkin

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?