Krønike: Hva er punk? av Ramon Calvo


  Ramon Calvo gir deg svaret på livets store gåte – Hva er punk?

  I punkens begynnelse var det ingen som satte spørsmålstegn med hva punk er. Det var først etter at det velkjente uttrykket «Punk is dead» dukket opp, at de lærde strides om hva punk ‘egentlig’ var, og om det de facto var noe som i det heletatt var noe som behøvde å bevise sin eksistens. Et ungdomsoppgjør, en klesstil, en musikkgenre, en attitude, en protest, eller til og med en frisyre. Ja, definisjonen har inneholdt alt fra nagler og backpatches til Converse, Vans eller Happy Cow boots. Men ble egentlig spørsmålet noensinne besvart? Nei, det virker ikke slik.

  Før vi går videre behøver vi å understreke at punken aldri var død, og at den lever i beste velgående i 2014. For meg som nå er 30+ så burde jo ungdomsrevulosjonen være et tilbakelagt kapittel, men sånn er det faktisk ikke. Som så mange andre tar jeg Minor Threats ”I might be an adult, but I’m a minor at heart” bokstavelig og lever som jeg gjorde som tenåring, dog med romsligere økonomi.

  Punk handler for meg om å gjøre det man vil, på sin egen måte, og å ikke følge strømmen. Det handler ikke om å provosere eller å kommunisere en subkultur, men om å utrykke en motkultur som vil forandre istedenfor å blindt akseptere og konformere. Punk kan for noen begrense seg til å være en aggressiv musikkgenre for noen, men for mer er det selve definisjonen på hvem jeg er, og samtidig er veiviser for hvor jeg er på vei.


  Tags: #ramoncalvo #punk #punkisdead #krönika #lukinzine

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?