Sneaker Junkie: Vans Old Skool

  Historien om en skate- og punkikon.

  Når Style 36, eller Vans Old Skool som vi kjenner den mer som skulle slippes funderte Paul Van Doren på hvordan han skulle få Vans til å skille seg fra de øvrige skoene på markedet. Han ville at skoen lett kunne kjennes igjen. Selv om folk så skoene på avstand skulle de vite at det var et par Vans, akkurat som man gjør med adidas och Nike. Paul startet å skisse og resultatet ble linjen eller mer bølgen,jazz stripe som vi idag ser pryder siden på skoen.

  Old Skool debuterte i 1977 og var Vans sin første skatesko med lær i kontruksjonen. Den ble fort en favoritt blant skatere og BMX folk under Dogtown perioden siden det var en low-top med krage og hadde snøring med mange hull som gjorde at den satt ordentlig på foten. Blant brukerne av skoen finner vi for eksempel Stacy Peralta og Steve Alva.

  Under 80-tallet begynte det å bli populært med collabs og Old Skool ble raskt en favoritt siden den hadde så mange paneler og deler man kunde bytte farge og mønster på. Under årene har vi fått se samarbeid med alt fra Supreme til Marc Jacobs.

  Sammen med Converse er Vans og spesielt Old Skool, en av de mest brukte skoene innenfor punk og hardcorescenen. Henry Rollins var med sitt Black Flag en av de første musikerne som man kunne se med skoene på scenen. Vans var ikke sene med å legge merke til dette og har idag gjort collabs med blant andre Circle Jerks, Millencolin, Bad Religion og Descendents. Selv klassiske metal band som Slayer og Motorhead har fått denne æren.

  Old Skool er en modell som alltid kommer til og finnes på Junkyard, og vi synes at alle ihvertfall burde eie den klassiske svarte og hvite modellen. Scroll ned så finner du alle vi har på lager eller klikk her.
  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #sneakerjunkie #vans #oldskool

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?