Spraymaling med Petter Kristiansen!

  Oslokunstneren Petter Kristiansen holder atelieret sitt på Avd. Frysja i Oslo varmt. På bestilling flyr kunstmalerier og møbler ut til kunder i høy fart. Veggene i atelieret er fylt med malerier og det begynner å bli på tide med et utsalg.

  Nevenyttig
  Etter kunstutstillingen i vinter har Petter hatt nok å gjøre med kommisjonsjobber, kun en time etter at undertegnede ankommer atelieret kommer noen å henter 12 ny snekra pokaler som skal helgens snowboard awards. Den siste måneden har han jobbet på kommisjon for en kontorkjede med å lage kunstmalerier i samarbeid med en interiørdesigner. -Det har vært en kul utfordring fordi jeg har måtte male motiver som jeg vanligvis ikke ville laget, som fyrtårn for eksempel. Utfordringen har blitt til inspirasjon og nå ser jeg flere verk i privatsamlingen min som har blitt påvirket av kommisjonsarbeidet de siste månedene, sier Petter.

  Ingen støtte
  Jeg ser så mye bra kunst der ute, mange ”up and coming” gode håndverkere. Mange er inspirert av gatekunst og selv om det har fått mer oppmerksomhet i det siste, så gir ikke kulturrådet støtte til gamle taggere, det kan jeg konstatere, forteller Petter.

  -Jeg vil ikke putte min mening over noen andre sin, hva som er dårlig og bra er jo relativt fra øye som ser. Det er tydelig at kunstneren ikke er spesielt begeistret over deler av det som har blitt valgt til årets høstutstilling på kunstnernes hus.

  -I am Ohoy?

  -Noe som henger igjen fra gammelt av. Det er ikke noe mer en det. Jeg signerer kunsten min med ”Petter” og har tenkt å ”rebrande” mot å bare bruke navnet mitt fremover.

  Foto & tekst: David Gallefoss

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkyardxxxy #petterkristiansen #iamohoy #frysja #art

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?