”Du må ikkje sova bort sumarnatta”

  I år som i fjor ligger det an til å bli tropestemning på Sørenga når Oslos vakreste sommerperle, Sukkerbiten, igjen slår på stortromma!

  Tekst: Joakim Throndsen
  Foto:Patrick Oldenborg

  Sukkerbiten har i løpet av kort tid virkelig etablert seg som et av de mest spennende uteområdene i byen med sin unike plassering og infrastruktur. Plassert helt i vannkanten på Sørenga tilbyr området et friskt pust til byens mange kokende parker og barer. I år som i fjor satses det på området og det ligger an til et tettpakket program fra mai til august. Torsdag 12. mai går startskuddet på en sommer fylt til randen med alt fra konserter, fester, arrangementer og afterbeaches.

  Junkyard & Sony Music Norge fueld by Burn inviterer selv til sommerfest på området den 18. Juni med en rekker konserter, Djs, osv og gir dere her en liten oversikt over noe av alt du kan få med deg av moro i sommer.

  Turbonegro – 16. mai
  Hvem er vel bedre til å sparke i gang en fest enn hele Norges Turbonegro. Happytom, Manboy, Tony Sylvester og resten av gutta i bandet har holdt deg gående siden 1989 og fortsetter stadig å fornye seg. Etter comebacket i 2012 med Tony Sylvester på vokal, har denim-demonen herjet både konsertarenaer og festivaler over hele Europa så vel som i USA. Deres nyeste singel “Hot For Nietzsche” kan best beskrives som et fyrverkeri av fuzz og skitten rock´n´roll det lukter krutt av. Viden kjent for å gi absolutt alt på sine live opptredener skal du ikke se på bort i fra at Sukkerbiten blir transformert til et mekka av fuzz, svette og denim denne kvelden. Natt til 17. mai blir neppe det samme igjen!
  Mer info HER!


  Gatesmak + Musikkfest – 4. juni
  En verden av smaker inntar Sukkerbiten den 4. juni! Har du noen gang lurt på hvordan Palestinsk humus smaker? Eller Jamaicansk BBQ? Eller hva med Somalisk snacks eller Thai tapas? Dette er bare noen av de mange rettene du kan teste ut og smake på når Sukkerbiten rigger til for ”Gatesmak” festivalen lørdag 4. juni. Fra morgen til kveld kan du spise deg gjennom retter fra hele kloden til herlige toner fra band som blant annet Atlanter, Hanne Kolstø og Bror Forsgren. Musikkfest Oslo blir nemlig arrangert samme dag, og totalt 8 band spiller hver sin minikonsert på området i løpet av dagen. Arrangementet er som alltid gratis inneholder alt fra mindre ukjent artister til større norske headlinere. Se ikke bort i fra at du fort kan få med deg en av morgendagens stjerner mens du knasker på en karibisk burger eller flere denne dagen.
  Mer info HER & HER!

  Norwegian Wood – 17. juni
  Gode gamle Norwegian Wood flytter i år ned til Sørenga for å innta Sukkerbiten den17.juni. Festivalen, som tidligere har funnet sted i Frognerbadet, blir i år arrangert som en endagsfestival med indieheltene i Wilco som headliner. Bandet er for tiden aktuell med den nye plata ”Star Wars” som høstet glimrende kritikker fra et samlet norsk pressekorps og har allerede rukket å selge ut Sentrum Scene på rekordtid nå i november. I tillegg til Wilco er både BigBang og folkrockeren Israel Nash bekreftet til festivalen så fortvil ikke om Frognerbadet i år måtte vike for et havbasseng på Sørenga, det ligger an til å bli en fantastisk kveld for gamle helter i nye omgivelser.
  Mer info HER!

  Gogol Bordello - 20. juli
  Sigøynerpønkerne fra New York er kjent for å levere et galskap av noen konserter. Bandet har gjestet Oslo flere ganger tidligere og leverer alltid en smeltedigel av balkaninspirert folkrock, reggae, dub og punk. Bandet har gitt ut syv kritikerroste album, men slo for alvor igjennom med fjerdealbumet «Super Taranta!» i 2007. Bandets unike musikk er intet annet enn et fascinerende og spektakulært sammenstøt mellom kulturer, og en sjangermessig molotovcocktail. Dette kombinert med et ellevilt sceneshow, en energi som spruter og et publikumsfrieri du aldri har sett maken til skal det godt gjøres å finne en bedre kveld å toppe sommeren med enn denne. La deg bare omfavnes av galskapen!
  Mer info HER!


  Fat Freddys Drop - 25. august
  Det skal godt gjøres å plassere Fat Freddys Drop i en musikalsk bås. Det syvmannssterke bandet har holdt det gående siden 2005, og har en musikkstil som har blitt karakterisert som alle kombinasjonene innen dub, reggae, soul, jazz, r'n'b og techno! Det New Zealandske bandet har allerede rukket å toppe Billboard-lista i hjemlandet, så vel som å bli trukket frem som ”album of the year” av BBC, samt selge ut storstua Rockefeller i Oslo. Forvent deg en stor musikalsk opplevelse når denne gjengen inntar scenen på Sukkerbiten på sensommeren!
  Mer info HER!


  AfterBeach – Hver fredag gjennom hele sommeren
  Hver fredag i sommer blir det afterbeach på Sukkerbiten.
  Enten du har svettet vekk på jobb eller jobbet med brunfargen på Sørengas nye ”se og bli sett” badebrygge kan du ved inngangen til hver helg hele sommeren gjennom nyte en kald pils i hyggelige omgivelser med noen av de hotteste klubbkonseptene i landet bak DJ-bordet. Navn som Sunkissed, Juicy, Det Gode Selskab, Lot Lot og KOSO klubb sørger for den rette stemningen allerede fra kl 17.00 og holder den gående til langt etter solnedgang. Tropestemning er stikkordet! Her er den ingen grunn til å sova bort sumarnatta

  Sjekk ut mer info om programmet på Sukkerbiten HER!.

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #joakimthrondsen

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?