Travel Inspo by Karen Brynildsen

  Coole Canggu! En minireiseguide til Balis chilleste reisedestinasjon.

  Nei, Bali trenger ikke bare være svette turister i Bintang-trøyer. Er du keen på surf, men vil unngå de verste turistfellene? Ta turen til Canggu neste gang du besøker Bali. Her finner du roen med gode bølger, herlig mat og en avslappet atmosfære fra et ellers mer hektisk liv på øya.

  Frokostfavoritten
  Den aller beste frokosten får du på den hippe kafeen Crate. Crate ligger i Canggus hovedgate, Jalan pantai Batu Bolong, som leder ned mot surfespoten med samme navn (Batu Bolong).

  Lokalet er en ikke helt ferdig betongbygning, men veggene er dekket av graffiti og bilder. Stikk innom på vei hjemover etter morgensurfen. Det blir fort fullt på Crate, men å dele bord med fremmede surfere er en ypperlig måte å bli kjent med andre i området.

  Den beste acai-bowlen heter Hipstar, men ingenting slår frokostburritoen Calrito. Skyll ned maten med en kremete kopp cappucino eller en av de freshe juicene. Prisene er litt høyere sammenlignet med andre steder du kommer borti på Bali, men er absolutt verdt det! Er det stappfullt på Crate? Ta deg en acai bowl på enten Betelnut eller Café Avocado som ligger litt lenger oppi gaten.

  Bølgemekka
  Uansett om du er helt fersk eller har holdt på i mange år, kan Canggu og området rundt gi deg bølger for ditt nivå. Som helt nybegynner kan det være greit å gå kurs (Lapoint Surfcamp tilbyr overnatting og kurs, men dersom du bor et annet sted kan du sjekke ut Rip Curls Surf School som ligger på Legian Beach).

  Om du kjører longboard eller foretrekker litt snillere forhold i vannet, er Batu Bolong perfekt. Surfespoten ligger nedenfor den populære restauranten Old Mans. Men det blir fort mye folk ute i vannet, så sats på å starte sessionen så tidlig som mulig for å unngå den verste mengden surfere i lineupen.

  Søker du litt mer utfordring og litt færre folk i vannet, kan spoten Berawa være grei å sjekke ut. Ellers kan de beste kose seg på Echo Beach. De to reef breaksene gir fantastiske høyre- og venstrebølger når det funker, men det kan fort hope seg opp en god gjeng i vannet her og.

  Ny tattis på tirsdag
  Et must om du er i Canggu er å stikke innom restuarant og butikk Deus. I tillegg til å servere digge burgere og himmelsk pizza, får du tak i alt mulig rart i den übertrendy butikken. Alt fra motorsykler, sykler og surfebrett, til freshe T-skjorter, boardshorts og surfebøker finner du mellom veggene.

  Bakerst i lokalet finner du hver måned en ny kunstutstilling, og i helgene er det livemusikk på scenen i bakgården. Spesielt er søndagssession på Deus et must – da er alle i Canggu samlet for fest i bakgården, før kvelden avsluttes i sanden på Echo Beach.

  Er du hypp på en ny tatovering på turen? På tirsdager er det ”Taco-n-Tattuesday” på Deus, som betyr at du får med deg en gratis tatovering på kjøpet om du bestiller taco til middag. Hverdagstacoen gir plutselig en helt ny mening når du sitter og inker deg på scenen foran øynene til alle de andre kundene. Ikke forvent det beste resultatet, tatoveringen skal ikke ta mer enn 15-20 minutter å lage – men hey, tattisen er gratis, så det spiller vel ikke så stor rolle?

  Foto& Tekst: Karen Brynildsen

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?