Travel Inspo: Hoddevik - you had me at hallo!

  Visste du at Norge kanskje har et av de fineste surfespottene i verden? Junkyard ble med på tur til Hoddevik.

  Bølgene slår mot stranden sola skinner og speiler seg i havet. Det er nesten 25 grader og vi er omringet av gigantiske fjell og klipper på alle kanter. “Du vet dette kanskje er en av verdens beste surfespot, sant?” Simen Knudsen, surferdude og miljøverner med bakgrunn fra både DVN og Infinitum, smiler lurt og drar på seg den siste delen av våtdrakten. Han har tidligere både bodd og jobbet i Hoddevik som surfeinstruktør på Lapointcampen litt lenger opp i veien. Nå er han i full fart avgårde på et longboard på vei ned mot stranden, tett etterfulgt av 10 - 12 andre gummikledde gutter og jenter.

  “Når jeg først kom hit i 2006 var det ikke så mange som visste om spotten, kun de lokale og de mest engasjerte. Majoriteten av surferne dro til Jæren. Nå har stedet blitt mye mer tilgjengelig for folk, fortsetter han - nå fullt utstyrt med både sko og hansker.

  Westcoast
  For det er noe eget med stemningen her i Hoddevik. Ting går i sitt eget tempo og det virker som det meste blir bestemt av tidevannet, eller “low tide” og “high tide” som det blir omtalt her borte. Alt er så chill og tempoet er så mye lavere og mer behagelig enn i Oslo. Bølgene bestemmer, og i dag er det perfekte bølger for den lille gjengen som har tatt turen ned til stranda. Amatører, pros, voksne og barn i en herlig smeltedigel er på vei ut i havet og atomsfæren kunne ikke vært bedre.

  I de senere årene har flere og flere fått øynene opp for Hoddevik. Hovedgrunnen er nok at Lapoint startet en egen surfecamp her allerede i 2008 som både arrangerer turer og leier ut brett og annet utstyr, men også interessen for surf i Norge og den økende interessen for kulturen i seg selv har satt sitt preg på turismen. For i tillegg til Lapointcampen finnes det også andre alternativer til surf-leie og opphold. Flere private hus (AKKA Surf m.fler) leier ut både brett og tilbyr overnatting til en rimelig penge.Nattbusser går også fra Oslo til Maurstad, så lista har blitt lavere og lavere for å ta turen til dette surfeparadiset i vest.

  Havørn og yoga “Wow, så du det?” Fillip, en av de yngste i vannet på 7 år peker opp med store øyne. En stor havørn sirkler over oss. Nå begynner det å bli greit eksotisk her. Men vi er tross alt på vestlandet. Rundt frokostbordet blir det fortalt historier om både ørner i luften og seler i vannet. Det er tydelig at vi er langt unna Oslo og Grünerløkka.

  Hoddevik er nemlig full av naturopplevelser i tillegg til surfingen. Med fjell på alle kanter kan en legge ut på utrolig fjellturer som byr på noen av de mest spektakulære utsiktene over dalen, og en kan relativt enkelt gå fra vik til vik med litt gode sko og planlegging. Det er også mulighet for å skate med både miniramp og andre fasiliteter tilgjengelig på de forskjellige campene. Og skulle du heller være interessert i de litt mindre krevende og litt roligere opplevelsene ,arrangeres det daglige yogatimer på stranden.

  Hive five og smil
  2 timer etter at de gummi-kledde èn etter èn gikk ut i vannet begynner de nå så smått å ta turen opp på land igjen. Smilene og high fives sitter løst og en den gode atmosfæren her er helt tydelig fortsatt til stede. “Så du hang-fiven min på den siste eller?” Simen smiler helt sjukt fornøyd. «Ja, jeg så det» sier jeg mens jeg tar av meg leashen «du var knall god.» “Jeg kommer snart, jeg må bare ta en aller aller siste bølge” det blir jo ikke bedre enn dette.

  Sjekk ut turer til Hoddevik på Lapoint.

  Tekst / Foto: Joakim Throndsen

  RELATED PRODUCTS

  -60 % Kjole - Flow
  JUNKYARD XX-XY
  KR 200 KR 499
  -36 % Jakke - Perfect bomber
  JUNKYARD XX-XY
  KR 320 KR 499
  Lue - Creek
  JUNKYARD XX-XY
  KR 199
  Hansker - Glow
  JUNKYARD XX-XY
  KR 99
  -70 % Skjorte - Camden
  JUNKYARD XX-XY
  KR 120 KR 399
  -50 % Skjorte - Aspen Flannel
  JUNKYARD XX-XY
  KR 175 KR 349
  -50 % Caps - Ryan Diamond
  JUNKYARD XX-XY
  KR 100 KR 199
  -50 % Caps - Aloha
  JUNKYARD XX-XY
  KR 100 KR 199
  -70 % Kjole - Q Polo Dress
  JUNKYARD XX-XY
  KR 150 KR 499
  -40 % Bukse - Brandon Jogger
  JUNKYARD XX-XY
  KR 239 KR 399
  -60 % Genser - Camille
  JUNKYARD XX-XY
  KR 160 KR 399
  T-Skjorte - Steve
  JUNKYARD XX-XY
  KR 99
  -19 % T-Skjorte - Steve
  JUNKYARD XX-XY
  KR 80 KR 99
  -60 % T-Skjorte - Cybil
  JUNKYARD XX-XY
  KR 100 KR 249
  -50 % Cardigan - Rebecca
  JUNKYARD XX-XY
  KR 200 KR 399
  -80 % Hoodie - Marc
  JUNKYARD XX-XY
  KR 100 KR 499
  -50 % T-Skjorte - Chris
  JUNKYARD XX-XY
  KR 125 KR 249
  -50 % Genser - Grady
  JUNKYARD XX-XY
  KR 200 KR 399
  -70 % T-Skjorte - Blue
  JUNKYARD XX-XY
  KR 75 KR 249
  -70 % Hoodie - Jordan
  JUNKYARD XX-XY
  KR 150 KR 499
  -50 % T-Shirt - Kelly Top
  JUNKYARD XX-XY
  KR 150 KR 299
  -60 % Jeans - Lars Slim
  JUNKYARD XX-XY
  KR 200 KR 499
  -40 % Jakke - Best bomber
  JUNKYARD XX-XY
  KR 479 KR 799

  Tags: #junkyardsurf. #hoddevika #lapoint #joakimthrondsen

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?