Travel Inspo: Marokko - Lykken er en bølge

  Med kritthvit hud og stive muskler pakket jeg surfebrett og koffert og satte meg på et fly til Marokko for å reise på surfecamp med Lapoint.

  Tekst: Ane Gyllstrøm.
  Foto: Ane Gyllstrøm & Hallvard Kolltveit.

  Midt mellom dårlige asfalterte veier, omringet av lange strender og drømmeaktige bølger finnes Taghazout, en liten fiskelandsby fylt til randen av håpefulle surfere. Jeg plantet to små føtter i sandaler og kjente skuldrene senke seg. Nå startet livet.

  Jeg subbet opp nedslitte trapper og fant roen i fargerike puter som luktet av saltvann, solkrem og gammel morro. Mellom morgen, ettermiddags og kvelds-sessions fant erfarne surfere og kooks som meg selv tonen. High-fives ble delt ut og vennskap ble formet. Luften var tørr og våtdraktene våte.

  Farger, lyder og lukter var gjemt bak store porter med høye stolper. Vi hadde kommet frem til markedet i Agadir. Med solbrune hender og rynkete smil ble vi tilbudt alt fra firfisler til ekte sølv fra Sahara. Jeg kjøpte ingenting, men noen fikk med seg sølvet. Han ble grønn på fingrene av det, så sølvet der nede er nok sterke saker.

  Jeg lå der og duppet i morgenkaldt saltvann blant måker og menn med langt, krøllete hår. Utifra deres kommentarer var det flatt og surfen var dårlig, men jeg klamret meg til et vinglete brett og syntes bølgene var høye som fjell. Det ble med padling for min del den morgenen. Mye padling. Jeg lurte på om armene kan falle av kroppen av ren utmattelse, men de kan visst ikke det.

  Med solnedgangen i øynene, saltvann i håret og sand mellom tærne fant jeg følelsen jeg alltid lengter etter når jeg er hjemme. Den følelsen jeg kun får når jeg reiser som dette. Jeg vil ikke hjem, men virkeligheten kaller.

  Taghazout - vi ses igjen. In shaa Allah.

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #travelinspo

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?