Travel Inspo: Livet i Los Angeles PT.1.

  Sola skinner og Starbucks’en på hjørnet er proppfull selv om klokka bare er 06:30. Jetlagen har altså enda ikke gitt seg. Sykkelen jeg bestilte her om dagen ble nettopp levert på døra og jeg kan dermed krysse av eget (om noe et litt uamerikansk..) fremkomstmiddel på lista over «must haves» i LA.

  Foto/tekst: Juliane/Mathias - Cliquemag.no

  «LA is the loneliest and most brutal of American cities. LA is a jungle», sa forfatteren Jack Kerouac i sin reiseroman «On the Road» fra 1957.

  Siden den gang har Los Angeles levd videre i en boble av glamorøse etterdønningsdager fra filmkulturens oppblomstring i The Valley på 30-tallet.

  Jeg bor i Burbank, nær Toluca Lake. En liten safeheaven for pensjonerte skuespillere, medieskye artister og glamorøse arvinger som ønsker å ha maset fra byen på en kort armlengdes avstand.

  Å ha tilgang på bil i Los Angeles er helt nødvendig. Til tross for lange avstander og verdens verste trafikkork hvis man er uheldig med tidene, går det som regel veldig kjapt å komme seg fra a til b hvis man passer på å ikke havne midt i rushen. Fra meg tar det rundt 10 minutter ned til Sunset hvis man kjører motorveien, noe som er svært overkommelig og effektivt.
  De færreste som reiser hit har egen bil til disposisjon og jeg anbefaler ingen å leie bil, med mindre en skal begi seg ut på en lengre biltur utenfor byen eller benytte den aktivt gjennom hele oppholdet. Er du på ferie her er det beste alternativet Uber og Lyft. De to personifiserte «taxitjenestene» består av privatpersoner som er godkjente sjåfører med sine egne biler til disposisjon. App’ene deres er veldig enkle å bruke og de henter deg og kjører deg rett dit du vil. Sjåførene er svært serviceinnstilte og det er trygt å benytte denne tjenesten da sjåførene er helt avhengig av scoren du setter på de etter at de har sluppet deg av. Tjenestene er veldig rimelige (kan ikke sammenlignes med norske taxi-priser). Vi benytter oss av Uber og Lyft daglig når vi skal lenger enn en sykkelavstand. Hvis du ikke har benyttet deg av disse tjenestene før kan du melde deg opp med følgende promo-koder, for å få respektive $ 20 og $ 50 rabatt.
  Lyft: ODA106817
  Uber: mathiasr46ue

  For de som ikke har vært i LA før, eller bare kjenner byen litt, kan byen i veldig grove trekk deles opp i fire deler: Downtown/Silver Lake, Hollywood, Santa Monica og The Valley. Downtown ligner i det store og hele veldig på en ørliten smakebit av New York, mens Silver Lake er det lune hjemmestedet til kunstnere og de mer frigjorte berømmeligheter. Hollywood er Hollywood med alle sine blinkende skilt og tapte helter. Santa Monica har sin berømte Santa Monica Pier og sin kilometerlange strand som strekker seg helt ned til fantastiske Venice Beach og Marina Del Ray (men her er det ofte overskyet og litt windy vær), mens The Valley (som ligger rett bak Hollywood-skiltet) kjennetegnes for sine filmstudioer og et par hakk varmere temperaturer enn nede på stranda.

  Los Angeles er en ekstremt stor by, og i forhold til norsk skala, kan vel kjernen av LA sammenlignes med Oslo, Asker, Bærum og Akershus slått sammen. Det er mye å oppleve, men også mye å gå seg vill i. Det kan være vanskelig å vite hvor de beste spisestedene og opplevelsene er, og man kan fort ende opp med å overse LA’s beste skatter, hvis man ikke vet hva man skal se etter. Jeg eeelsker mat, så for meg handler mine LA-opphold like mye om å finne koselige og nye restauranter og cafeer, som å hygge seg i sola.

  For min del starter hver LA-tur med «the essentials». Nærmere bestemt med to ikoniske spisesteder som ikke river hull i lommeboka, men varmer et kaldt norgeshjerte. Jeg snakker selvfølgelig om IN-N-OUT og Krispy Kreme. To av de virkelige bautaene i byens velsmakende junk-jungel. Selvfølgelig ikke der oppe med Nobu og Bottega Louie (..eller er de det? :P), men udiskutable i all sin enkelhet og deliciousnes.

  Det aller første vi gjør når vi lander er å svinge innom IN-N-OUT i El Segundo eller Marina Del Ray, rett ved LAX. Den magiske følelsen av de berømte Double Double’sene og Animal Style Fries, kombiner med en palmeprydet brus eller milkshake, får deg definitivt til å komme inn i LA-modus.
  For de av dere som er bekymret for bikinikroppen, er Protein Style Burger (med salatblader i stedet for hamburgerbrød) selvfølgelig et velsmakende alternativ, men let’s be real.. Hvis du først drar på IN-N-OUT, bør det ikke være for å gnage på et salatblad..

  I skrivende stund har vi nok vært innom et par titalls ganger, og nei vi er ikke lei verken vår DoubleDoubles med fried onions, eller deres legendariske Animal Style Fries enda.
  Den andre «must eat»’en vi craver når vi kommer til LA er selvfølgelig Krispy Kreme, aka VERDENS BESTE DONUTS. Jeg holder det enkelt og sverger til de originale glazed donutsene! Men utvalget er selvfølgelig både stort og oppfinnsomt med hyppige samarbeider som ofte pryder godsakene.
  Det kan bli veldig varmt her i sommermånedene og det er ganske essensielt å ha tilgang på et pool. Det gjør i hvert fall hverdagen betydelig mer behagelig. Her borte jobber vi bokstavelig talt med Cliquemag.no fra bassengkanten. Når man først har et pool, må man jo også ha noen flyteleker, så vi gikk til innkjøp av den berømte svanen, som vi nå har døpt «Birdman». Til stor glede for våre naboer i alderen 5-10 år.

  Følg med oss videre her på Junkyard MAG for videre oppdateringer!
  - Juliane

  RELATED PRODUCTS

  -60 % Hoodie - Crash Fila
  FILA
  KR 320 KR 799
  -40 % Hoodie - Bangles Fila
  FILA
  KR 539 KR 899
  -50 % Topp - Nena Halter Fila
  FILA
  KR 200 KR 399
  -50 % Kjole - Cindy Fila
  FILA
  KR 250 KR 499
  -40 % Bukse - Wham Fila
  FILA
  KR 419 KR 699
  -50 % Genser - Kriss Fila
  FILA
  KR 350 KR 699
  -50 % Zip Crew - Common Fila
  FILA
  KR 400 KR 799
  -40 % Genser - Chicago Fila
  FILA
  KR 479 KR 799
  -60 % T-Skjorte - Smith Fila
  FILA
  KR 160 KR 399
  -80 % T-Skjorte - SB Burst
  Summerburst
  KR 60 KR 299
  -60 % Tank Top - SB House
  Summerburst
  KR 100 KR 249

  Tags: #travelinspo

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?