Travel Inspo: Livet i Los Angeles PT.2.

  Endelig har vi kommet oss skikkelig inn i den nye døgnrytmen. Dagene starter som regel med et stup ut i bassenget og noen timer i solsenga, før vi tar fatt på våre respektive arbeidsoppgaver.

  Foto/tekst: Juliane/Mathias - Cliquemag.no

  Siden noen naboer plutselig måtte til Louisiana på en hastetur, ble vi spurt om vi ønsket å kjøre dem til flyplassen, og vips hadde vi bilen deres i godt over en uke. Dette ga oss muligheten til å kjøre mye rundt i byen og oppleve de varierte sidene av Los Angeles fra en lokal persons ståsted.

  Venice Beach er en av bautasteinene i byen, og ligger en liten halvtime sørvest for Hollywood. Venice og Santa Monica er bundet sammen av en flere kilometer lang sandstrand som strekker seg helt fra Marina Del Rey i sør og opp til Topanga i nord. I Santa Monica finner du både handlegater, flotte hoteller, et yrende restaurantliv, og selvfølgelig den berømte Santa Monica Pier, med sine karuseller og pariserhjul. For de som verner om sine barnslige gleder, er dette med andre ord et fint sted å ta turen.

  Når vi er der nede liker vi å ta med oss syklene våre, men det er fullt mulig å leie både sykkel og surfebrett på stranda. Uavhengig om du starter i Santa Monica eller Venice, kan du leie en sykkel på en siden av stranden, levere den fra deg på samme sted når du er ferdig, eller på andre siden av stranda. Både sykler, surfebrett og våtdrakter kan leies for en billig penge.

  Trenger du en god burger kan Umami Burger eller Steak & Shake anbefales, mens populære Sugarfish disker opp god sushi til fornuftige priser. For de som liker hummer, men ikke ønsker å blakke seg helt, er det søte, lille Venice-stedet Knuckle & Claw verdt å prøve ut.

  Sykkel/gåturen mellom Venice og Santa Monica består av en salig blanding av turister, uteliggere, lokale skatere, lovlige weed-sjapper, treningsfanatikere, barnefamilier og gatemusikanter av ymse sort. Et av byens mest ikoniske strøk, som kanskje kan bli litt i meste laget for deg som vil ha en rolig dag på stranda.

  Et tips er å forflytte seg noen få hundre meter sørover på stranda i retning Marina Del Rey, hvor du kan nyte en litt mer lokal og ikke fullt så turistoversvømmet strandatmosfære.

  En annen ting man også bør tenke over, er at været langs kysten ikke alltid er skyfri himmel og strålende sol. En varm og vindstille sommerdag i Hollywood eller The Valley kan fort føles som en grå og sur vårdag nede på stranda. Det er tross alt forholdsvis store avstander mellom de forskjellige stedene, selv om alle ligger i samme by. På standa er det alltid flere grader kaldere, og fjellene som omkranser byen sørger ofte for disig vær langs denne delen av byens kyststripe. En kjapp titt på en av de mange aktive web-kameraene som er satt opp på Venice Beach, kan være verdt å vurdere før du bestemmer deg for å vende nesa mot havet.

  Takket være byens nye og svært etterlengtede Metro-tilskudd, den såkalte «Expo Line», kan dun å forflytte deg rimelig effektivt fra Downtown og helt ned til Santa Monica for bare 12 kroner per person. Dette er dog ikke for deg som er redd for nærkontakt med ukjente mennesker, for her er det trangt om plassen. Ønsker du heller å ta en Uber/ Lyft vil dette koste deg rundt $ 40 én vei fra Hollywood-området, så da er kanskje ikke metroen et så dårlig alternativ after all..

  En av de desiderte beste severdighetene her i Los Angeles, er det velkjente Griffith Observatory. Her kan man fra morgen til kveld gå inn gratis og se på stjerner og planeter gjennom noen av de mest avanserte teleskopene i verden.

  Griffith Observatory ligger for øvrig nært tilknyttet en av Los Angeles sine mest kjente hike-ruter, som gir den beste utsikten over byen, nemlig Griffith Trails. Vi pleier å parkere nederst i bakken ved The Greek Theatre, og går en av rutene helt til topps. For de litt mer late/ eventuelt eventyrlystne, kan det kanskje være interessant å prøve ut de guidede hesteturene som går i fjellet helt opp til Hollywood-skiltet.

  Når vi er i LA, pleier vi også å benytte sjansen til å besøke det berømte bbq-stedet Bludso’s i Compton. Et område som mange nok forbinder med fattigdom og gjengaktivitet takket være filmer og rapmusikk, men som er atskillig bedre enn sitt rykte. Her får du servert herlig briscet, ribs, mac & cheese og alt annet du måtte lyste, og til mer overkommelig priser enn deres andre filial i Hollywood.
  Hvis man først skal dra på Bludso’s, så bør man jo nesten besøke the original!

  Sikkert ikke det tryggeste stedet å gå med rød caps i 1992, men på denne solskinnsdagen i 2016, var det bare hyggelige smil å oppleve for to tilreisende nordmenn. En tur som utvider horisonten, og viser en annen del av LA enn de mer typiske turistdelene.

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #travelinspo

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller