Legendeshow på UKA!

  UKA i Trondheim blir regnet som Norges største kulturfestival, og har tidligere huset artister som Jay-Z, David Guetta og Snoop Dogg. Jeg var ikke vond å be da jeg fikk
  vite at to av verdens største rappere skulle stå på samme scene.

  Da nyheten kom ut at Wiz Khalifa og A$AP Rocky skulle holde konsert sammen, var billettene utsolgt knappe syv minutter senere. Folk var ikke bare gærne etter billetter, men de var også helt ville under konserten. Konserten ble holdt inni et stort delt i Dødens dal. Folk hoppet og løp overalt under oppvarmingskonsertene som ble holdt av Taylor Gang og A$AP Mob. Før Wiz gikk på scenen så jeg minst 5 personer bli ført ut av vaktene.

  Lyset skrur seg så av, og Wiz entrer scenen. Crowden skriker av full hals og stemingen er til å ta og føle på, i det du får en albue i ryggen hvert tiende sekund.Selvfølgelig rapper Wiz om weed og bitches i låta «Gang bang», og det trønderske publikum liker tydeligvis det de hører. Den lange tynne kroppen løper frem og tilbake på scenen mens han tar den ene bangeren etter den andre. Ikledd 90-talls denimbukser, tennissokker, Converse, og briller, ser han mer ut som en High School mobbeoffer enn en rapper. Wiz sliter med å holde koken gjennom showet før han spiller «Antidote» og gir en shoutout til Travi$ Scott, noe som for så vidt var konsertens høydepunkt. Han tar så av seg til bar overkropp og viser den tatoveringsdekkede kroppen før han spiller «Black And Yellow».

  - Who got the fattes ass out here ladies, roper han mens DJ’en dropper beaten til «Ass Drop». Uansett hvor mange jenter som skriker tror uansett ingen kan måle seg med barnemoren Amber Rose.Publikum går berserk og en fyr ble lagt ned i bakken med kvelertak av to vakter. Senere blir også et par jenter geleidet ut, mot sin vilje. Wiz avslutter konserten med å jokke på høytalleren, og spiller de mest mainstreame sangene du kan få tak i mens konfettien spruter. «We Dem Boyz», og «See You Again». Det hele var en slapp og energiløs konsert. Wiz ga så å si ingenting av seg selv. Publikum må ha drukket mye for å like dette amatørshowet. Wiz Khalifa funker best å høre på hjemme i stua.

  Etter en pinsom konsert med Wiz var det et langt sceneskifte før A$AP Rocky gikk på, noe som ga publikum tid til å drikke slik bare studenter med stipend kan gjøre.

  Lord Pretty Flacko Jodye II entrer scenen med et stort smil og masse energi. Ikke bare har han tatt med seg et band, men har også en drit kul scenografi og lysshow. Ved hjelp av de semikjente kompisene var han på scenen av én grunn – å lage show. «M’$» kommer på, og masse dollarsedler med bilde av den avdøde kompisen Yams regner over hodene til publikum. Alt er perfeksjonert ned til den minste detalj, og det putter Rocky på liste med de aller største som Jay-Z og Kanye West. Tross all planleggingen hadde han store lydproblemer, og mikrofonen var på et tidspunkt det eneste som funket. Da tok han like noen bars og freestylet til lyden kom på. Som om ikke rappern fra Harlem har bra nok sanger selv, slo han til med den gamle klassikeren «Jump Around» med House of Pain og «Smells Like Teen Spirit» av Nirvana. Både Rocky og resten av Moben synger med og lager et energisk show uten like. Med fortsettende lydproblemer freestyler han første vers av «Goldie» før han roper ”Can you please fix the fucking sound so we can continue”. Rapperen hadde problemer med lyden på Stavernfestivalen også, men jeg håper det ikke stopper ham fra å komme tilbake til Norge. Rocky tramper sint av scenen og Twelvy, Nast og Ant må holde scenen varm. For å få opp stemningen igjen kommer Rocky ut og ber folk om å lage mosh pit, noe som fører til komplett kaos, og vaktene legger flere folk i bakken. Som om ikke det var nok oppfordret han også jenter over 21 år til å vise brystene. Lyden funker igjen og de gir alt i «Wild for the Night» med konfetti og røykmaskin. Etter et par låter er Rocky den eneste igjen på scenen som ikke er i bar overkropp. Hadde ikke gutta vært så harde, hadde det vært et rent pølseshow.

  Sangen jeg var mest spent på å se live var «L$D», noe han gjennomførte med glans. Han leverer en fin og nedtonet versjon av låta før bandet rocker den opp. Lysskjermen bak ham er kronen på verket. Senere spillte han «Everyday» som er kulere live enn på albumet. Han vet og fornye seg og lager nytt liv i gamle sanger da han gjør en kul vri på «Fucking Problems». Han ber om a moment of silence for Yams, og takker for support, før han avslutter med den første hitten «Peso». Selv med masse lydproblemer leverte Pretty Flacko gjennom hele konserten. Jeg har sagt det før, og sier det igjen – denne fyren fortjener legendestatus.

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #radiculouslife #noahlwilliams #junkmusic #wizkhalifa #A$APRocky

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?