Update: Walmann utforsker elektronika

  Vi møtte musikeren Aleksander Walmann i vinterhagen til Botanisk hage, det ble ett lunt intervju med sang for plantene i den ellers beinkalde hovedstaten.

  Tekst/Foto: David Gallefoss.

  Kreative prosesser på nytt
  I Januar løsrev Aleksander seg fra sitt gamle plateselskapet, ikke fordi det var dårlig stemning, men fordi han følte for å ta musikken i en annen retning. Det har vært noe uvant å gå tilbake til å skrive låter selv. Det har vært litt tungt å jobbe med å være så kreativ som man burde være, men nå har det begynt å løsne sier Aleksander med ett smil.

  Nye dimensjoner
  Frem mot sommeren kommer han til å slippe flere nye låter, musikk han selv sier kommer rett fra hjerterota. Nå blir det en blanding av singer-songwriter med elektronika, en god sammensettingen med akustisk og elektronisk. Han beskriver de nye låtene som ett større univers, et større malebrett å hente lyd fra. Mye av det elektroniske lydbildet kommer fra givende samarbeid med nye, dyktige produsenter som opererer i elektro sjangeren. Lenge har han vært inspirert av Jack Garratt som har vært en kjempe motivator og inspirator, Ed Sheraan har lenge vært en inspirasjon når det kommer til låtskriving.

  Hvor henter du inspirasjon når du skriver låter?
  - Overalt i livet, fra kjærlighet, oppturer, nedturer, det er nok å skrive om. Antennene er på hele tiden – Jeg føler meg veldig heldig som for lov til å jobbe med musikk, jeg reiser så mye og møter mye fine folk og får mange opplevelser. Jeg er også veldig takknemlig for junkyard som har støtta meg hele veien, vi kommer godt over ens.

  1. April slippes den første materiale med elektronika elementer. Til påske skal han også spille på Vierli, da kommer det fire, fem nye låter for publikum. Aleksander er spent på å se hvordan den nye musikken blir tatt imot.

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkymusic #aleksanderwalmann #davidgallefoss #sweetsktbs #junkyardxxxy

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?