VIDEOPREMIERE: SIRI STRANGER - «JULESTJERNE»

  Siri Stranger slapp låten «Julestjerne» for en drøy måned siden og nå gir hun oss levende bilder til jule-balladen.

  Foto: Linn O. Ellevseth

  4/12-20 / Jonas Irmer

  Siri Stranger er supertalentet som ble hentet til USA av Wyclef Jean, men som reiste hjem igjen etter å ha sett seg lei på de kyniske mekanismene i bransjen.

  «Jeg skulle gi ut en singel, men trakk meg fra hele greia. Det er vanskelig å framføre noe en ikke kan forsvare. Og bli laget til noe man ikke er», sa Siri den gangen til Dagsavisen.

  Hun er anerkjent som artisten med tidenes første norskspråklige contemporary r&b-utgivelse, singelen «Fortsatt faller regnet» og debutalbumet fra henholdsvis 2011 og 2012. For TV-seere i her til lands er hun også kjent fra programmer som Beat for beat og The Voice. Sangeren og pianisten varmet opp for Fugees i Oslo Spektrum i 2005, og var nylig med på Christer Falck sin Prince Tribute-turné.

  Nå er hun aktuell med ny musikk og «Julestjerne» ble tilgjengelig på strømmetjenestene 13. november og i dag er hun klar til å gi låten levende bilder i form av en skjør og nær musikkvideo.

  Låten forteller om egne opplevelser og hendelser, og er samtidig en hyllest til personer som har betydd mye for henne i forbindelse med disse hendelsene. Videoen inneholder Super 8-filmer av hennes egen familie, fra før hun ble født.

  Se videopremiere og les vår prat med Siri nedenfor:

  Heisann Siri! Hvordan går det med deg om dagen?

  – Det går faktisk veldig bra!

  Godt å høre! Kort fortalt; hvordan vil du introdusere deg selv for en ukjent lytter?

  – Jeg skriver musikk, spiller piano og synger. Er veldig glad i Rnb, og det kommer nok frem i vokalen min i alt jeg gjør. Balladeelsker.

  Takk for det! Kan du si tre ting som folk kanskje ikke visste om deg?

  – 1: At jeg er billedkunstner, maler med olje.
  2: At jeg har spilt piano for Angelina Jolie(!).
  3: At jeg har sceneskrekk.

  Fortsetter under videoen


  Siri Stranger – «Julestjerne»

  Wow, det var en god mix! Hvordan har du gått desember-måned i møte?

  – Hengt opp julestjerner, tent et adventslys og spist rakfisk.

  Nå kan ula bare komme :) Du er jo aktuell med ny låt! Hvordan har det vært å dele «Julestjerne» med alle andre?

  – Det er helt fantastisk! Det er en veldig personlig låt for meg, og første gang jeg har produsert helt alene (ble en del telefoner til datakyndige folk som hjalp meg med noe så plain som å få lyd inn i Logic, men jeg klarte det til slutt ;)

  Grattis! Det høres helt nydelig ut! Når bestemte du deg for å ville lage en julelåt?

  – Jeg begynte å skrive den for litt over et år siden. Det nærmet seg jul, og jeg var i en vanskelig livssituasjon. Maya Vik og min bestevenninne helt fra barndommen, Linn Ellevseth, var pådrivere, på hver sin måte, til at jeg skulle få sangen ut. Den ble skrevet til de – de var mine julestjerner i denne tiden. Håpet mitt er at sangen kan være en trøst for dem som føler seg alene og maktesløse. Det finnes håp om bedre tider, og vi må alle huske på å ta vare på hverandre - både når ting er bra og når de er mindre bra.

  Utrolig bra og fint budskap <3 Hvordan vil du skildre handlingen i låten?

  – Den handler om kontrastene i julen. Glede og samvær/ensomhet. Om nostalgi og håp. Om å være utenfor og innenfor. Om å komme hjem til et trygt sted, men at ting allikevel kan være veldig annerledes enn barndommens glede og forventning til julen. Men at det finnes håp.

  Et viktig budskap! Det er også en musikkvideo til låten. Hvordan har det vært å sette sammen den og er de eldre opptakene fra din egen familie?

  – Jeg bestemte meg tidlig for å prøve å finne frem til gamle super8-filmer som kunne understreke nostalgien jeg tror mange kjenner på i julen. Jeg kontaktet onkelen min, og han hadde masse bra klipp av familien min fra før jeg ble født. Det var ekstra fint å å lage en video med mennesker jeg er veldig glad i. I tillegg så visste jeg at jeg ville bruke min fotograf-venninne, Linn Ellevseth til å skyte bildene av meg. Jeg er, som sagt, også billedkunstner, og jeg synes Linn virkelig maler med lys. Bildene hennes understreker ytterligere kontrastene av den gledelige julen mot den ensomme julen.

  Fortsetter under bildene

  }
  }
  >

  Foto: Linn O. Ellevseth

  – Macen min var ikke kraftig nok til å sette sammen en film, så jeg satt nattestid og lånte macen til Maya og Linn og klippet alt sammen. Jeg hadde øyekatarr i syv uker, og var ekstremt selvbevisst på de hovne øyne, så jeg ville egentlig ikke ha med close-ups, men der satte Maya foten ned ;) Så det er noen ufrivillige close-ups av det som kanskje ser ut som et gråtkvalt ansikt ;)

  Alt i alt så ble det utrolig fint. Til tross for slitet! Hvordan har det vært å spille inn video i disse tider?

  – Vi spilte inn videoen i sommer i en gammel gymsal i Drøbak sentrum. Det var ikke noe problem å holde avstand i den store salen, så det gikk bra.

  Herlig :D Hva betyr julen for deg og hvis du har et ønske denne julen; hva er det og hvorfor?

  – Jeg elsker jul. Det er mammas fortjeneste. Hun stelte i stand mye førjulsaktiviteter, så tiden frem til julaften er min favoritt-tid. Har endelig begynt å venne meg til at julen ikke er like bra som barndommens jul, og det blir færre og færre hver julaften, men lys i gater og julemusikk gjør meg glad.

  – Jeg ønsker at Mustafa Hasan ikke blir kastet ut, og at regelverket endres slik at det blir amnesti for enslige mindreårige. Generelt at vi har en medmenneskelig politikk. Vi er heldige som er født i Norge og kan dele på godene.

  Føler det litt på samme måte. Og ja, vi krysser fingrene! Ser du forresten «Reisen til julestjernen» i høytiden?

  – Nei, det gjør jeg ikke. Skulle tro det med låttittelen min, men det går i «Donald Duck og vennene hans» og selvsagt «Tre nøtter til Askepott».

  De er også godkjente :) Hvilken følelse vil du at lytteren skal sitte igjen med etter å ha både hørt og sett de levende bildene til låten?

  – En følelse av håp og et ønske om å være en god venn.

  .... og sånn helt på tampen her. Hvordan blir tiden fram mot nyttår for din del?

  – Jeg jobber med å spille inn en ny låt. Skal ikke la det gå like lang tid som det har gjort frem til nå mellom én låt og neste. Og så skal jeg male masse.

  Kult! Vi gleder oss til å gølge deg videre - aakk for praten og god førjulstid!

  Hør Siri Stranger - «Julestjerne» nedenfor:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #junkmusic #interview #videopremiere #siristranger #oslorecords

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?