What's Up - Autolaser!

  Trap kongen fra Trondheim har kommet langt på tre år. Fra å mikse låter på gutterommet til å mikse låter i Snoops gamle studio i LA. Med internett som sin scene har Autolaser fått imponerende mange lyttere på kort tid.

  En positiv veganer med elektro på hjernen
  - Det er viktig å tenke at det man gjør har en positiv innvirkning på jordkloden, forteller Kent Tonning, bedre kjent som Autolaser.
  Mat påvirker meg veldig, jeg føler meg mer fokusert og jeg tror hjernen generelt er mer positiv av en veganer diett.

  Musikkeventyret startet enkelt og uskyldig i 2012 for Tonning. Han satt på gutterommet i Trondheim og mikset låter. Noen låter ble lagt ut på Urørt, her ble de plukket opp og ledet ut på radioen. Han spilte også i band. Den gang da spilte vi metall, forteller Tonning.  Ut til verden gjennom Trap City
  I 2014 jobbet han på ett prosjekt sammen med artisten Kaveh som het ”Kanthem” , de produserte låta ”wake the fuck up” som kom seg på vg lista. Musikken begynte å rulle. På samme tidspunkt begynte Autolaser å få internasjonal oppmerksomhet. En dag kom en mail fra Gabriel Isik, til Tonning sin store overraskelse. Isik driver nemlig ”trap city", en verdenskjent youtube kanal innen elektronisk musikk som blir fulgt av millioner. Det var ett stort gjennombrudd å bli publisert der, sier Tonning.

  Tur til Inglewood
  Internettberømmelsen fikk lange bein å gå på. Fra andre siden av kloden tok hip-hop gruppen ”far east movement” kontakt med Autolaser. - De fløy meg over til L.A, og tok meg med til det legendariske nabolaget, Inglewood, hvor vi jobber i ett av Snoop Doggs gamle studioer. Han kommer dessverre ikke innom lengre, forteller Tonning. Her jobber Autolaser med instrumentaler og ett sideprosjekt som heter ”coolwater” som er en mer musikalsk sjanger av west coast hip-hop, i motsetning til ”trap” stilen ”far east movement” er kjent for.

  Studio og spillejobber
  - i sommer har jeg spilt litt i Tyskland og jobbet mye i studio med egne utgivelser. Neste helg skal jeg spille en gig i Amsterdam. Fokuset fremover er å få gitt ut flere låter og forhåpentligvis en turne i USA, i anledning at jeg nettopp har signert med ett booking byrå der, forteller Tonning.

  Foto & tekst: David Gallefoss

  RELATED PRODUCTS

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tags: #davidgallefoss #autolaser #trapmusic #edm #junkmusic #junkyardxxxy

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?