Holdbart materiale

  Vårt mål er å kontinuerlig øke andelen av mer holdbart materiale i vårt sortiment. Det gjør vi blant annet gjennom å øke andelen økologisk kultivert bomullsfiber samt at vi støtter Better Cotton Initiative sertifisert bomull ved innkjøp av våre egenproduserte plagg. Vi er opptatt av at uønskede kjemikalier ikke brukes til produksjonen av våre varer. Derfor bruker vi tekstilimportørenes kjemikalieguide som en del av våre leverandøravtaler. Tekstilimportørenes kjemikalieguide tar hensyn til europeisk og nasjonal lovgivning om kjemikalier(REACH) og inneholder også industristandarder og praksis som strekker seg utover de juridiske kravene.

  Better Cotton Initiative

  Vi er stolte medlemmer av Better Cotton Initiative (BCI).

  Gjennom å kjøpe bomullsprodukter fra Junkyards egne merker støtter du ansvarsfullt kultivert bomull via Better Cotton Initiative.

  Vi på Junkyard har forpliktet oss til senest i 2024 at vår bomull skal være minst 50 % "mer holdbar bomull". Med "mer holdbar bomull" mener vi Better Cotton og økologisk kultivert bomull.

  Les mer om Better Cotton Initiative her.

  Corporate Social Responsibility

  Vi sørger for at de varene som vi kjøper og selger er produsert under gode forhold for de som arbeider på fabrikkene og at man også viser hensyn til miljøet. Derfor sluttet Junkyard seg som medlem hos Amfori BSCI i 2017. Amfori BSCI startet opp i 2003 med målet om å hjelpe selskaper med å forbedre arbeidsforholdene hos sine leverandører rundt om i verden. Vi arbeider sammen med våre leverandører om å implementere Amfori BSCI oppførselskode som et ledd av en kontinuerlig forbedring av vilkårene og forholdene til de fabrikkene der våre produkter produseres.Les mer om Amfori BSCI och oppførselskoden her.

  Våre øvrige samarbeidspartnere skal også ha en tydelig holdbarhetspolicy og verdier vi kan stå for.

  Transporter

  Vi streber etter så bra transport som mulig fra et miljømessig synspunkt. De speditørene vi bruker har derfor en tydelig miljøpolitikk på lik linje med vår. Vår egen produksjon er plassert i nærheten av de lokale markedene, som resulterer i kortere transport.

  Kunnskap og informasjon

  Kunnskap, informasjon og motivasjon er nødvendig for å oppnå framgang i et langsiktig holdbarhetsarbeid. Derfor lærer vi selv kontinuerlig og vil spre vår kunnskap til Junkyards kunder om hvilke valg som fremmer holdbarhet. Se eksempelvis noen enkle tips om hvordan du kan ta hånd om plaggene dine og samtidig være snill mot miljøet og lommeboken ved å klikke her.

  Glem vasketiden med god samvittighet

  Gjør noe bedre enn å vaske, det tjener både du og planeten på. La istedet plaggene dine ta en klype frisk luft iblant og ta bort små flekker for hånd mellom besøkene i vaskemaskinen.

  Når du vasker

  Når det er tid for å vaske, tenk på at fylle vaskemaskinen og bruk et miljømerket vaskemiddel for å unngå statisk elektrisitet ved vask av syntetisk tøy. Temperaturen som vises på vaskeanvisningen er hva produktet maks kan holde til, i de fleste tilfeller holder det å vaske på 30°C. Så senk varmen og nyt billigere regninger samt en mer glad jord.

  Let's hang!

  Tørketrommel og tørkeskap er energityver som sliter på tøiet ditt. Spar penger og tenk på miljøet gjennom å henge tøyet ditt opp. Tøyet ditt som er strikket beholder formen og holder seg fint lengre om du lar det tørke flatt.

  Doner og gjenbruk

  Gi nytt liv til favorittklærne dine og doner de til veldedighet når du blir lei av de. Tøy som er i stykker kan du levere inn til tekstilgjenbruk.

  Guppyfriend

  Ved vask av syntetisk tøy frigjøres mengder av mikroplast som havner i vannet vårt og havet. Vaskeposen Guppyfriend samler disse fibrene og du kan enkelt kaste de i søppelet. Happy ocean, happy life!

  Kjøp Guppyfriend her >

  Symbolene

  Hva betyder symbolene på vaskeanvisningen egentlig? Her forklarer vi de mest normale:

  Håndvask

  Standard vask,
  som bomull

  Delikat vask,
  som syntetisk

  Meget delikat vask,
  som ull

  Ikke vask

  Tørketrommel

  Tørketrommel,
  lav temperatur

  Ikke
  tørketrommel

  Kjemisk
  rensing

  Ikke
  kjemisk rensing

  Ikke
  blekemiddel

  Strykes ved
  max 100°C

  Strykes ved
  max 150°C

  Strykes ved
  max 200°C

  Ikke
  stryk

  Amfori BSCI

  Corporate Social Responsibility

  Junkyard er opptatt av at varene vi kjøper og selger produseres under gode forhold for de som jobber på fabrikkene og miljøhensyn. Vi ble derfor medlem av Amfori BSCI i 2017. Amfori BSCI startet opp i 2003 med ett mål om å hjelpe bedrifter med å forbedre arbeidsforholdene hos sine leverandører rundt om i verden. Sammen med våre leverandører jobber vi for å implementere Amfori BSCI sine verdier og prinsipper for å kontinuerlig forbedre vilkår og arbeidsforhold i fabrikkene hvor våre produkter produseres.

  Les mer om Amfori BSCI og deres verdier her.


  Kjemikalier

  Det viktig for oss at uønskede kjemikalier ikke blir brukt under produksjon av våre egne varer. Vi bruker derfor Tekstilimportørenes kjemikalieguide som en del av vår leverandøravtale. Tekstilimportørenes kjemikalieguide tar hensyn til europeisk og nasjonal lovgivning innenfor kjemikalier. Den inneholder også industristandarder og praksis som strekkes seg utover lovkravene.

  Ønsker du å vite mer om dette kan du kontakte oss her.

  Guppyfriend

  Logg inn

  Har du ingen konto? Lag en ny!
  Eller
  Glemt passord?